ΣΙΝΕ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Super League: Εργοτέλης – ΠΑΟΚ 2-1 (video)

Για την δεύτερη αγωνιστική της Super League ο Εργοτέλης με ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο, επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος», ο οποίος έπαιξε από το 54’ με 10 παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Arias, προηγήθηκε στο 66’ με τον Μπαλάφα, όμως οι Κρητικοί με γκολ των Leal στο 85’ και Budimir στο 87’, γύρισε το ματς.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά και απείλησε μόλις στο 3’, όμως ο
Vieirinha μετά από σέντρα του Λίνο δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Ανώτερος ο «Δικέφαλος» έχασε στο 17’ ακόμη μία ευκαιρία και πάλι με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Στο 29’ οι Θεσσαλονικείς «άγγιξαν» σε δύο περιπτώσεις το γκολ. Αρχικά ο Pirson έδιωξε ενστικτωδώς το πλασέ του Σαλπιγγίδη και στη συνέχεια της φάσης ο Vieirinha είδε τον γκολκίπερ των Κρητικών να λέει «όχι» στο δυνατό σουτ του. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε ένα λεπτό μετά (30’) με την κεφαλιά του Wisio στο δεύτερο δοκάρι να φεύγει άουτ. Τελικά το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ, με τους φιλοξενούμενους πάντως να είναι καλύτεροι σε γενικές γραμμές.
Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ καθώς μόλις στο 54’ ο «Δικέφαλος» έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Arias. Οι γηπεδούχοι έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα βγήκαν μπροστά και στο 59’ έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Leal, όμως το σουτ του πέρασε άουτ. Οι «ασπρόμαυροι» δεν πτοήθηκαν και στο 61’ έφτασαν κοντά στο 0-1, αλλά το σουτ του Vieirinha δεν βρήκε στόχο. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και δικαιώθηκε στο 66’, όταν ο Μπαλάφας με πανέμορφη κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Μέχρι το 80’ δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο και στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Καραγεωργίου αποφάσισε να τα παίξει «όλα για όλα». Ο Εργοτέλης ανέβηκε, έψαξε την ισοφάριση και τελικά τα κατάφερε στο 85’ με απευθείας φάουλ του Leal. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον ΠΑΟΚ στο 87’ ο Budimir με κεφαλιά έφερε τα πάνω-κάτω, δίνοντας έτσι και τη νίκη στους Κρητικούς.
Οι συνθέσεις:
Εργοτέλης: Pirson, Wisio, Romano, Junior, Γιαλούσης, Hieblinger, Σαρρής (62′ Oliseh), Jovanovic (79′ Κουτσιανικούλης), Φραγκουλάκης (79′ Beto), Budimir, Leal
ΠΑΟΚ: Kresic, Etto, Lino, Contreras, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Arias, Γεωργιάδης (60′ Lazar), Vieirinha, Ivic, Σαλπιγγίδης (71′ Robert)
Δείτε σε video τα highlights της αναμέτρησης Εργοτέλης – ΠΑΟΚ 2-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: