ΣΙΝΕ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Super League: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-0 (video)

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ στην κατάμεστη Τούμπα, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική της Super League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» «καθάρισε» στο πρώτο ημίχρονο το ντέρμπι, αφού σκόραρε τρεις φορές σε διάστημα 30 λεπτών. Τα γκολ των «ασπρόμαυρων» σημείωσαν οι Vieirinha στο 15’, Αθανασιάδης στο 37’ και
Σαλπιγγίδης στο 45+1’
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και στο 10’ απείλησε την εστία του Αραμπατζή. Ο Φωτάκης σούταρε αρκετά έξω από την περιοχή και ο γκολκίπερ της «Ένωσης» έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 15’ όμως οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Vieirinha, ο οποίος έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα της «Ένωσης». Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει και στο 20’ ο ύστερα από γέμισα του Δέλλα και άστοχη έξοδο του Kresic, μπάλα βρήκε στην πλάτη του Cala, αλλά ο Contreras την απομάκρυνε πριν περάσει την γραμμή της εστίας. Στο 25’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου όμως το σουτ του Leonardo πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Kresic. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 35’ ο Κροάτης τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία το σουτ του Gudjohnsen. Αν και η ομάδα της Αθήνας ήταν αυτή που δημιούργησε καναδυο ευκαιρίες, το γκολ ήρθε από την πλευρά των γηπεδούχων. Πιο συγκεκριμένα στο 37’ οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στο 2-0 με κοντινό πλασέ του Αθανασιάδη. Στο 42’ ο Αραμπατζής απέκρουσε το σουτ του Φωτάκη. Τελικά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε με τον Σαλπιγγίδη και το 3-0.
Με δύο αλλαγές μπήκε στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Όμως η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 52’ από τον ΠΑΟΚ, με τον Αραμπατζή να αποκρούει δύσκολα με τα πόδια το σουτ του Vieirinha. Στο 64’ οι γηπεδούχοι με τον Σαλπιγγίδη απείλησαν και πάλι την εστία της «Ένωσης», αλλά ο Αραμπατζής μπλόκαρε. Στο 68’ οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν μια ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Ισλανδό Gudjohnsen, ο οποίος νικήθηκε από τον Kresic. Η κούραση στη συνέχεια έκανε την εμφάνισή της και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τους γηπεδούχος να κάθονται στο υπέρ τους αποτέλεσμα και απλά να περιμένουν να περάσει ο χρόνος. Στο 80’ οι «ασπρόμαυροι» έχασαν μια ευκαιρία με τον Vieirinha, όμως από κει και έπειτα δεν έγινε κάτι άξιο αναφοράς και έτσι το ντέρμπι τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει τη νίκη.
Σκόρερ: 15’ Vieirinha, 37′ Αθανασιάδης, 45+1′ Σαλπιγγίδης
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Kresic, Lino, Contreras, Μαλεζάς, Etto, Arias, Garcia, Φωτάκης (65′ Spadacio), Vieirinha (84′ Sznaucner), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (77′ Γεωργιάδης)
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας (61′ José Carlos), Vargas, Μάκος, Cala (46′ Guerreiro), Leonardo, Gudjohnsen, Λυμπερόπουλος (46′ Beleck).
Δείτε σε video τα highlights της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: