ΣΙΝΕ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΕΛ, Πανσερραϊκός στη Superleague μέσω... UEFA (photos)

Aνατροπή σκηνικού στη Super League σχετικά με τις ομάδες, που θα συμπληρώσουν τη 16αδα του πρωταθλήματος, φέρνει επιστολή της ΟΥΕΦΑ προς την ΕΠΟ στην οποία διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση αποβολής ομάδων λόγω αδειοδότησης, τη θέση τους παίρνουν σύλλογοι, που ήταν στην κατηγορία. Εξέλιξη, που δικαιώνει Λάρισα και Πανσερραικό, που έτσι
παραμένουν στη κορυφαία επαγγελματική κατηγορία.
Η πληροφόρηση προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, όταν ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ Γιώργος Δημητρίου έστειλε επιστολή στην αντίστοιχη υπηρεσία της UEFΑ με το συγκεκριμένο ερώτημα και ο επικεφαλής της, Aντρέα Τραβέρσο, άναψε το πράσινο φως για ΑΕΛ και Πανσερραϊκό απαντώντας ότι εάν αποβληθούν ομάδες, τη θέση τους θα πάρουν ομάδες που ήταν στην κατηγορία!
Όπως αναφέρει το έγγραφο, «εάν κάποια ομάδα δεν πάρει άδεια συμμετοχής, τότε παραμένουν οι ομάδες που ήταν πέρσι στην κατηγορία!».
Το συγκεκριμένο έγγραφο θα χρησιμοποιήσει και η ΑΕΛ κατά την υπεράσπισή της στην εκδίκαση της υπόθεσης στις 3 Οκτωβρίου στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου θα ζητήσει την παραμονή της στη Super League, με το αιτιολογικό ότι Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα αποβλήθηκαν από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο επειδή δεν πήραν άδεια συμμετοχής από την ΕΕΑ!

Η επιστολή
"Δεδομένου ότι η Ελληνική Σούπερλιγκ έχει αποφασίσει να έχει μόνο μια άδεια που είναι αποδεκτή τόσο για τις εγχώριες όσο και για τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ τα σχόλια μας είναι τα ακόλουθα:
Συγκρίνοντας με άλλα πρωταθλήματα, τα οποία παρέχουν παρόμοιο αδειοδοτικό σύστημα (μια μορφή άδειας μόνο), η άδεια έρχεται εκ των πραγμάτων, όσο ο πρώτος λόγος για υποβιβασμό και μετά υπολογίζεται η βαθμολογική κατάταξη. Αυτό σημαίνει ότι αν όλες οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας λάβουν άδεια, τότε οι 3 τελευταίες ομάδες (στη δικιά σας περίπτωση) υποβιβάζονται. Πάντως, αν, μια από τις ομάδες δεν πάρει την άδεια (για πάραδειγμα αν η ομάδα τερματίσει 10η), σε αυτή την περίπτωση η ομάδα υποβιβάζεται μαζί με τις 2 τελευταίες ομάδες της βαθμολογικής κατάταξης.
Με αυτό το είδος που υιοθετείται περισσότερες από τρεις ομάδες θα μπορούσαν να υποβιβαστούν, αν δεν κατείχαν τη συγκερκιμένη άδεια.
Αυτό που πρέπει να τονιστεί, είναι ότι κάθε ομάδα που προβιβάζεται από τη 2η κατηγορία στην πρώτη θα πρέπει προηγουμένως να έχει αποκτήσει την απαιτούμενη άδεια".





Η αναβολή

Για τις 4 Οκτωβρίου αναβλήθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο η εκδίκαση των αιτημάτων που είχαν καταθέσει ΑΕΛ και Πανσερραϊκός. Οι δύο ΠΑΕ έχουν προσφύγει ζητώντας να ισχύσει η απόφαση υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Football League και όχι να υπάρξει αφαίρεση βαθμών, έτσι ώστε να πάρουν τη θέση τους στη Super League.
Yπενθυμίζουμε πως είχε γίνει δεκτό το αίτημα της Super League, για να εκδικαστεί η υπόθεση σήμερα κι όχι στις 4 Οκτωβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Μετά από αυτή την εξέλιξη, θα μεσολαβήσει ακόμη μία εβδομάδα για να φανεί τι θα συμβεί με τις δύο θέσεις, που εκκρεμούν στη S.L. 

Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: