ΣΙΝΕ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

TAXISnet: Ποιες οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες;

Ποιες οι καινούριες δυνατότητες που προσφέρει το TAXISnet; Λεπτομέρειες για τα νέα χαράτσια που θα χρειαστεί να πληρώσουμε.
Σε παραγωγική λειτουργία, τέθηκε, στο περιβάλλον του νέου TAXISnet, η Υπηρεσία Ειδοποιήσεων Πληρωμών ή Επιστροφών Φόρου.
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, με την εφαρμογή αυτή ο χρήστης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ έχει τη δυνατότητα να προβάλει στην οθόνη του υπολογιστή του και να εκτυπώσει τις ειδοποιήσεις που λαμβάνει

για την πληρωμή ή την επιστροφή φόρου.
Δείτε, αναλυτικά ποιες υπηρεσίες υποστηρίζονται από το TAXISnet:
- Ειδοποιήσεις επιστροφής Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων
- Ειδοποιήσεις καταβολής δόσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων
- Εκκαθαριστικό σημείωμα ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, έκτακτης εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες και τέλους επιτηδεύματος του Ν. 3986/2011
- Ειδοποιήσεις καταβολής δόσεων εισφορών και τέλους επιτηδεύματος του Ν. 3986/2011 (όταν θα είναι διαθέσιμες)
- Ειδοποιήσεις καταβολής δόσεων περαίωσης Ν. 3888/2010.
Η εκτύπωση των παραπάνω ειδοποιήσεων μπορεί να αντικαταστήσει την αντίστοιχη έντυπη ειδοποίηση που αποστέλλεται ταχυδρομικώς, και να χρησιμοποιηθεί στα τραπεζικά ιδρύματα για την εξόφλησή τους.
Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη υπηρεσία γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας, στη διεύθυνση www.gsis.gr. Συγκεκριμένα, θα πρέπει αρχικά να επιλέξετε το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Πολίτες ή το πλαίσιο Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες και στη συνέχεια την επιλογή: Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου.                      

fimes.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: