ΣΙΝΕ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

“Πνίγηκε” στα χημικά η Θεσσαλονίκη!!! Άγριος πετροπόλεμος! (videos)

- Εκτεταμένα επεισόδια γύρω απο το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο
– Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σε όλη την πόλη απο τα δακρυγόνα
– Πάνω απο 90 προσαγωγές υπόπτων και δύο συλλήψεις
Πέτρες, μπουκάλια και εκτεταμένη χρήση χημικών σημάδεψαν τις διαδηλώσεις συνδικάτων εργαζομένων, σωματείων, οργανώσεων πολιτών, φοιτητών και ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις έξι το απόγευμα, όταν ιδιοκτήτες ταξί, που έφτασαν μαζικά από διάφορες γωνιές της Ελλάδας για να διαδηλώσουν κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους, καταφέρθηκαν με μπουκάλια και άλλα αντικείμενα κατά διμοιριών ΜΑΤ, που ήταν ανεπτυγμένες κατά μήκος του Βελλίδειου.Ανάμεσα στους ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονταν και αντιεξουσιαστές, με αποτέλεσμα τα επιεσόδια να γενικευθούν σε πολλους δρόμους της πόλης.
Το κέντρο των επεισοδίων μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην πλατεία της ΧΑΝΘ, όπου διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς, που απάντησαν με εκταταμένη χρήση χημικών ενώ λίγο αργότερα ομάδες διαδηλωτών, κινήθηκαν προς το Λευκό Πύργο, όπου άγνωστοι πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Οι αστυνομικοί συγκρούστηκαν και με τους οπαδούς του Ηρακλή που διαδήλωναν στο κέντρο της πόλης.
Λίγο μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού, το επίκεντρο της έντασης μεταφέρθηκε στο χώρο μπροστά στο Πανεπιστήμιο, με ομάδα νεαρών να εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς κι αυτοί να απαντούν με χημικά.
Αργά το βράδυ ομάδες αντιεξουσιαστών μπαινόβγαιναν στο Πανεπιστήμιο ενώ έστησαν και οδοφράγματα βάζοντας φωτιές σε κάδους.
Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν μέσα στο Πανεπιστήμιο, προκειμένου περιφορήσουν την κατάληψή τους ενω μέσα απο τα μεγάφωνα επέρριψαν ευθύνες στα ΜΑΤ “για αλόγιστη χρήση χημικών”.
Η αστυνομία προχώρησε σε 94 προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις- η μία με την κατηγορία κατοχής βεγγαλικών και η άλλη για παράβαση του νόμου περί όπλων. Σε 10 περιπτώσεις χρειάστηκε νε επέμβει το ΕΚΑΒ προκειμένου να αντιμετωπίσει θλαστικά κι αναπνευστικά περιστατικά, που αφορούσαν άτομα που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: