ΣΙΝΕ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Μπλόκο στην τρόικα από εργαζόμενους στο υπουργείο Οικονομικών!!! (videos)

Αποφασισμένοι να εμποδίσουν την έλευση των επιθεωρητών της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών είναι οι εργαζόμενοι σε αυτό, οι οποίοι και το κατέλαβαν νωρίς σήμερα το πρωί. Μπαράζ καταλήψεων και σε άλλα υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες από την ΑΔΕΔΥ.
Υπό κατάληψη τελεί το υπουργείο Οικονομικών από το πρωί καθώς

οι υπάλληλοι του υπουργείου επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να αντιδράσουν στα μέτρα της εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου.
Οι εργαζόμενοι έχουν στόχο να εμποδίσουν την τρόικα να έχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και όπως λένε θα παραμείνουν εκεί τουλάχιστον επί 48 ώρες.
Ομοσπονδίες και Σύλλογοι εργαζομένων πραγματοποιούν σήμερα καταλήψεις στα περισσότερα Υπουργεία & Υπηρεσίες.
Καταλήψεις ήδη πραγματοποιούνται στα Υπουργεία: Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,
Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας και το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.
Στα υπόλοιπα Υπουργεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνελεύσεις για να λάβουν απόφαση καταλήψεων.
Οι καταλήψεις, σύμφωνα με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και τις μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα».
Σήμερα το απόγευμα στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.



tanea.gr

Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: