ΣΙΝΕ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ 109.421 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ!!!

Συνολικά 109.421 συνταξιούχοι του ΙΚΑ δεν εμφανίστηκαν κατά τη διαδικασία της απογραφής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιδρύματος. Από αυτούς οι 99.131 ήταν δικαιούχοι κύριας ή και επικουρικής σύνταξης και 10.290 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης...
Η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ ξεκίνησε την 1η Ιουλίου, και έληξε τυπικά στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η διοίκηση του
Ιδρύματος έδωσε άτυπη παράταση μέχρι και σήμερα οπότε και θα συλλέξει οριστικά τους καταλόγους των απογραφέντων από τις τράπεζες. Μέχρι και χθες είχαν απογραφεί 898.643 δικαιούχοι κύριας ή και επικουρικής σύνταξης.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος επισήμανε ότι στους 109.421 συνταξιούχους που δεν απογράφηκαν θα διακοπεί η καταβολή της σύνταξης. «Αν κάποιοι ήταν απλά αμελείς», συμπλήρωσε, «τότε μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε τραπεζικό κατάστημα να απογραφούν και μόνο τότε θα τους καταβληθεί η σύνταξη και θα συνεχίσουν να πληρώνονται».
Παράλληλα, διεμήνυσε πως το ΙΚΑ θα διερευνήσει τις περιπτώσεις των αναπόγραφων συνταξιούχων και για όσους αποδειχτεί ότι εισέπρατταν παράνομα, θα απαιτηθούν τα ποσά αυτά από τους ίδιους ή τους κληρονόμους τους σε βάθος δεκαετίας, ενώ θα κινηθούν και οι ποινικές διαδικασίες.
Ααν αποδειχθεί ότι ο αριθμός των ατόμων που έπαιρναν σύνταξη χωρίς να δικαιούνται, είναι ο αντίστοιχος με τον αριθμό όσων δεν πήγαν να απογραφούν, τούτο σημαίνει ότι το ΙΚΑ έχει ετήσια απώλεια 1,5 δισ. ευρώ, ενώ σε βάθος δεκαετίας υπερβαίνει τα 15 δισ. ευρώ, διευκρίνισε. Στην περίπτωση αυτή το ποσό είναι πολύ μεγάλο, αν υπολογιστεί ότι σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη, το ετήσιο έλλειμμα του ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ, αναμένεται να φτάσει ως το τέλος του έτους το 0,1% του ΑΕΠ, ή περίπου 200 εκατ. ευρώ και να αγγίξει το 2050 το 0,7% του ΑΕΠ ή 1,15 δισ. ευρώ.
Επίσης, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου, το υπουργείο Εργασίας έχει αναλάβει την υποχρέωση για εξοικονόμηση ποσού 6,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 3,5 δισ.ευρώ αφορούν περικοπές δαπανών σε συντάξεις επιδόματα και ιατροφαρμακευτικές δαπάνες.
Αξίζει να σημειωθεί πως από την αντίστοιχη απογραφή των συνταξιούχων του ΟΓΑ είχαν προκύψει 8.000 (σε σύνολο 810.000) συνταξιούχοι του Οργανισμού οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν για να απογραφούν, με το ύψος της ζημιάς για το ΟΓΑ να εκτιμάται στα 80 εκατ. ευρώ ετησίως.
tvxs.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: