ΣΙΝΕ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Απεργία σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου: Ποιοί απεργούν

Κλιμακώνονται αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα οι αντιδράσεις των συνδικάτων στις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, με στάσεις εργασίας και απεργίας εναντίον του μέτρου της εφεδρείας και τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την
πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτωβρίου, ενώ συζητείται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί απεργία στις ΔΕΚΟ στις 18 του μηνός.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία (ΠΟΕΠΔΧΒ) έχει προκηρύξει γενική απεργία σε όλο τον κλάδο για σήμερα στις 07.00 το πρωί.
Εντούτοις, οι εργαζόμενοι προειδοποιούν πως η κινητοποίηση «θα είναι αγώνας για όσο χρειαστεί μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα», αναφερόμενοι στο πολυνομοσχέδιο.
Κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές, έχουν αποφασίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ. Οι ομοσπονδίες προγραμματίζουν συλλαλητήριο για τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου και πορεία προς τη Βουλή.
• Στάση εργασίας για Τρίτη από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου, έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραΐσκάκη και πορεία προς τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποίησαν τη Δευτέρα καταλήψεις δημοτικών κτιρίων, γκαράζ, δημαρχείων και ΧΥΤΑ σε όλη τη χώρα
• Η ΠΟΕ-ΥΕΘΑ έχει εξαγγείλει επιπλέον τρίωση στάση εργασίας για την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου από τις 07:00
• Σε στάση εργασίας προχωρά την Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 15:00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)
• Επίσης την Πέμπτη, η ΟΛΜΕ προγραμματίζει συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή στις 13:00, ενώ οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας
• Απεργούν σήμερα, Δευτέρα, και την Τετάρτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ για την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας
• Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία στις 18 Οκτωβρίου
• Σε δεκαήμερη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ απεργία διαρκείας ξεκίνησαν από σήμερα, οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ)
• Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου απεργούν οι εφοριακοί, και σε 10ήμερη απεργία προσανατολίζονται οι τελωνειακοί
• Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, η μορφή και η διάρκεια των οποίων θα συγκεκριμενοποιηθεί κατά την αποψινή συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
• «Σειρά κλιμακούμενων κινητοποιήσεων» στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας προαναγγέλλει επίσης η ΟΣΥΠΑ, χωρίς να προσδιορίζει ακόμη ημερομηνίες ή τη μορφή που θα έχουν οι κινητοποιήσεις.
Πενθήμερη αποχή από 13 έως και 19 Οκτωβρίου προειδοποιούν ότι θα πραγματοποιήσουν από την ερχόμενη Πέμπτη, οι δικηγόροι όλης της χώρας εάν δεν υπάρξει δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης, πως δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους.
Zougla.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: