ΣΙΝΕ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Απεργία σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και απεργιακό δελτίο

Την Πέμπτη κα την Παρασκευή δεν θα κινηθεί κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς, πλην του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς οι εργαζόμενοι στις εταιρείες ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία.
Στις 11 το πρωί της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη
Βουλή.
Η κατάσταση αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη τη Παρασκευή, οπότε απεργούν και οι οδηγοί ταξί.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη δεν θα κυκλοφορήσουν:
- Το Μετρό
- Το Τραμ
- Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος
- Τα λεωφορία
Συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση θα υπάρχει από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην γραμμή του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και από τα ταξί, ενώ δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος.
Την Παρασκευή θα καθηλωθούν:
- Τα ταξί
- Το Μετρό
- Το Τραμ
- Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος
- Τα λεωφορεία
- Τα τρόλεϊ
Ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας δεν θα ισχύσει, ενώ ο Προαστιακός θα λειτουργήσει κανονικά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας των αυτοκινητιστών συνεδρίασε εκτάκτως για να εκτιμήσει τα δεδομένα μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος από το Υπουργικό Συμβούλιο. Στη συνεδρίαση υπήρξαν φωνές για απεργία διαρκείας. Το ΔΣ θα συνέλθει εκ νέου την Παρασκευή για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του κλάδου.
Οι αυτοκινητιστές δηλώνουν ότι απορρίπτουν το νομοσχέδιο «από την αρχή ως το τέλος», ζητουν την επαναφορά του Προεδρικού Διατάγματος Ρέππα και θα επιδιώξουν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση.
Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την ερχόμενη Τετάρτη με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ προτείνει στη ΓΣΕΕ να μετατραπεί η 24ωρη απεργία σε 48ωρη. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την εξέλιξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή.
Σε στάση εργασίας προχωρά αύριο, Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 15:00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Στο χορό των κινητοποιησέων μπαίνουν δυναμικά και οι τελωνειακοί οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δεκαήμερη απεργία ξεκινώντας από την ερχόμενη Παρασκευή. Η απεργία τους ενδεχομένως να προκαλέσει προβλήματα στη τροφοδοσία των πρατηρίων καυσίμων και άρα να επαναληφθούν αύριο οι εικόνες με τις ουρές των ΙΧ στα βενζινάδικα.
Σε θέσεις μάχης βρίσκονται καθηγητές και δάσκαλοι, οι οποίοι προχωρούν σε στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, αποφάσισε τα εξής:
-Τη Δευτέρα 17/10 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ταυτόχρονα θα δοθούν συνεντεύξεις Τύπου από τα κατά τόπους Δ.Σ. σε όλη την Ελλάδα.
-Την Τρίτη 18/10 παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις στα κτίρια της διοίκησης της εκπαίδευσης από τα Δ.Σ. των Συλλόγων όλης της Ελλάδας, στο Λεκανοπέδιο, κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και τα Δ.Σ. των Συλλόγων του Λεκανοπεδίου. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής όλων των συναδέλφων κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας.
-Την Τετάρτη 19/10 και Πέμπτη 20/10 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και πραγματοποίηση συλλαλητηρίων.
- Πραγματοποίηση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων σε όλους τους Συλλόγους για τη χάραξη της παραπέρα αγωνιστικής πορείας του κλάδου. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εισηγείται στις Γενικές Συνελεύσεις τη συνέχιση του αγώνα με κινητοποιήσεις διαρκείας, με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων (όπως το 2006) αμέσως μετά τη 48ωρη απεργία της 19ης και της 20ης του Οκτώβρη.
- Πραγματοποίηση Ολομέλειας Προέδρων σε ημερομηνία που θα οριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις.
Εν τω μεταξύ, σε πανελλαδική αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι από αύριο, Πέμπτη έως και τις 19 Οκτωβρίου, Εν τω μεταξύ, σύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.
Δεκαήμερη απεργία από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου κήρυξε η Ομοσπονδία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι δημοσιογράφοι σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ (στα αναλογικά, ψηφιακά και δορυφορικά κανάλια της ΕΡΤ καθώς και στα ραδιόφωνα της εταιρίας, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Κανάλι της Βουλής, στα δημοτικά ραδιόφωνα - Αθήνα 984, Πειραιάς Κανάλι 1 κλπ-, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου.


Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειστά σήμερα, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ). Στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο της Ακρόπολης.


Στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή πραγματοποιούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.


Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤA συνεχίζονται. Την Τετάρτη ο υπουργός εσωτερικών Χάρης Καστανίδης συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μετά τη λήξη της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.


Ο κ. Καστανίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το μεσημέρι (1 μ.μ.), στο υπουργείο Εσωτερικών, για το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων από τους δρόμους της Αθήνας όπου σωρεύονται τις τελευταίες ημέρες, καθώς η Χωματερή της Φυλής παραμένει κλειστή.




Δεμένα για τρεις ημέρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας. Η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα, το σωματείο των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οι λιμενεργάτες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εφοριακοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.


Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.


Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
ΤΑ ΝΕΑ
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: