ΣΙΝΕ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Η λίστα των πρώτων 3.000 της εφεδρείας είναι ακόμα …ασύντακτη!

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως είναι πέρα για πέρα πραγματικό. 
Οι οργανισμοί του δημοσίου που καλούνται να συμπληρώσουν τις λίστες με τα ονόματα των πρώτων 3.000 δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι θα ενταχθούν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, μέχρι σήμερα, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα!
Οι πρώτες πληροφορίες, για την ακρίβεια, μιλάνε για
μερικές εκατοντάδες ονόματα (μόλις 300). Υπολείπονται δηλαδή …χιλιάδες ονόματα, τα οποία, υποτίθεται ότι θα έπρεπε να φιγουράρουν ήδη στη λίστα, η οποία θα έπρεπε να είχε κατατεθεί στο ΔΝΤ από την προηγούμενη εβδομάδα ή στους επικεφαλής ελεγκτές της τρόικας από χθες, πρώτη μέρα των συναντήσεων τους στη χώρα μας.
Όπως, όμως, αποκαλύπτεται τώρα, καμία λίστα δεν είναι έτοιμη, ούτε καν η πρώτη, με τα λίγα ονόματα. Γιατί θα πρέπει ως το τέλος του χρόνου να ακολουθήσει και άλλη, με άλλα 27.000 ονόματα, για να πάνε όλα βάση του σχεδιασμού που έχει γίνει.
Ο πρωθυπουργός φέρεται να επανέλαβε και χθες την προειδοποίηση του προς τους υπουργούς του να επιταχύνουν αυτή την καθόλα δυσάρεστη διαδικασία, η οποία όμως είναι βασικό προαπαιτούμενο προκειμένου η χώρα να εκταμιεύσει την 6η δόση των 8 δισ. ευρώ από το πρώτο πακέτο βοήθειας.
Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους εποπτεύοντες υπουργούς συμπεριφέρονται κατά έναν παράδοξο τρόπο: σαν δηλαδή το θέμα να μην τους ενδιαφέρει στην πραγματικότητα.
Και παρά τις παραινέσεις του Μεγάρου Μαξίμου, αρνούνται να συνεργασθούν, κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Τα περιθώρια χρόνου όμως έχουν στενέψει απελπιστικά και πλέον μετριούνται σε 24ωρα. Κι αν αυτό δεν γίνει γρήγορα συνείδηση, τότε μας περιμένουν, πιθανότατα, δυσάρεστες εκπλήξεις… Ήδη οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι εφόσον κολλήσει το θέμα της εφεδρείας, τότε η τρόικα θα απαιτήσει άμεσα απολύσεις στο Δημόσιο...
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: