ΣΙΝΕ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και πυροκροτητές στην κατοχή ενός 52χρονου από την Καστοριά!

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στην Καστοριά, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, συνέλαβαν 52χρονο Έλληνα για άσκοπους πυροβολισμούς και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων. 
Στη συνέχεια συνελήφθη 55χρονος Έλληνας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου Έλλληνα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, το βράδυ της 21-10-2011, σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί που διενεργούσαν ελέγχους άκουσαν πέντε (5) πυροβολισμούς από πυροβόλο όπλο και στη συνέχεια αντιλήφθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. να κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., της Ομάδας Ειδικών Ελέγχων του Τ.Σ.Φ. Μεσοποταμίας και της Μικτής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος, ο 52χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. εντοπίστηκε σε άλλη περιοχή της Καστοριάς, να πυροβολεί στον αέρα και συνελήφθη.
Περαιτέρω προέκυψε ότι ο συλληφθείς κατά τις προηγούμενες ώρες της ημέρας είχε πυροβολήσει άσκοπα σε διάφορες περιοχές της Καστοριάς, απ’ όπου περισυλλέγησαν και κατασχέθηκαν δεκαέξι (16) κάλυκες, χωρίς να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής βλάβες σε πρόσωπα ή πράγματα.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα (1) τυφέκιο τύπου KALASHNIKOV, πενήντα εφτά (57) φυσίγγια, δύο (2) γεμιστήρες και ένα (1) ΙΧΕ αυτοκίνητο.
Από την επισταμένη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 52χρονος είχε προμηθευτεί το όπλο από τον 29χρονο έναντι του χρηματικού ποσού των 1200 €, ο οποίος με τη σειρά του, φέρεται να το είχε προμηθευτεί από τον 55χρονο συλληφθέντα, κάτοικο Καστοριάς.
Από νομότυπες έρευνες που έγιναν στις οικίες και σε επαγγελματικό χώρο του 55χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ένα πιστόλι τύπου TOKAREV με μία γεμιστήρα
τρεις (3) χειροβομβίδες αγνώστου τύπου (επιθετικές),
τρεις (3) τρεις πυροκροτητές με επικρουστήρα,
μία (1) γεμιστήρα πιστολιού TOKAREV,
μία κάνη αγνώστου τύπου και προέλευσης, σφραγισμένη,
συνολικά 192 φυσίγγια των 7,62 mm,
δυο ξιφολόγχες πολεμικού όπλου μήκους -30- και -28- εκατοστών αντίστοιχα,
2 ράβδους σχοινοκαθαριστήρα κάνης πολεμικού όπλου,
ένας σιγαστήρας μήκους -24- εκατοστών και
2 γεμιστήρες με 48 φυσίγγια τύπου Μ-1
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς, οι έρευνες συνεχίζονται, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
Δείτε περισσότερα θέματα 

1 σχόλιο:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΡΓΩ ΛΙΓΑΚΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΡΘΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.
ΠΑΝΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.