ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Έλληνες στο σκαμνί για ξέπλυμα 55.000.000 ευρώ!!!

Στο σκαμνί δικαστηρίου της Γλασκώβης θα καθίσουν τρεις Ελληνες οι οποίοι εμπλέκονται σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος που ξεπερνά τα 55.000.000 ευρώ.
Η πρωτοφανής υπόθεση αγγίζει και τη χώρα μας καθώς μέρος των χρημάτων ξεπλενόταν μέσω τραπεζικών λογαριασμών από τους
οποίους κάποιοι εντοπίστηκαν σε Ρόδο και Αθήνα. Για την υπόθεση έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες επτά κάτοικοι της Ρόδου, πέντε τραπεζικοί υπάλληλοι, ένας αρχιφύλακας και ένας επιμελητής του Πρωτοδικείου Ρόδου, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής που ζήτησε το Τμήμα Διεθνούς Δικαστικής Συνεργασίας της Εισαγγελικής Οικονομικής Υπηρεσίας του Στέμματος της Σκωτίας.
Οι επτά θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου για να καταθέσουν ως μάρτυρες σχετικά με τη διεκπεραίωση αιτημάτων που αφορούν έρευνα με την επωνυμία «Frizz», η οποία αφορά σκέλος σκανδάλου νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες που ξεπερνούν τις 48.253.053,88 λίρες Αγγλίας (55.000.000 ευρώ).
Οι πέντε κατηγορούμενοι (μεταξύ των οποίων δύο Ελληνες 75 και 44 ετών και μία Ελληνίδα 46 ετών, που ζουν μόνιμα στη Σκωτία), φέρονται να μετείχαν σε δίκτυο ξεπλύματος μαύρου χρήματος που εξάρθρωσαν η Μονάδα Οικονομικού Εγκλήματος, η εφορία και το τελωνείο της Μεγάλης Βρετανίας. Από την έρευνα που διενεργήθηκε στα σπίτια και στις επιχειρήσεις τους προέκυψε ότι ο 44χρονος Ελληνας κατηγορούμενος και οι συνεργάτες του σε Κύπρο και Βρετανία λειτουργούσαν υπεράκτιες εταιρείες με σκοπό τη διευκόλυνση του ξεπλύματος εσόδων που προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες.
Επίσης, ήταν πληρεξούσιος, μεταξύ άλλων, σε τέσσερις λογαριασμούς σε δύο υποκαταστήματα τράπεζας στη Pόδο και σε λογαριασμούς στο όνομα οffshore εταιρείας, στα ίδια υποκαταστήματα. Πρόκειται για μία υπόθεση διακίνησης χρημάτων ύποπτης προέλευσης μέσω offshore εταιρειών αλλά και ελληνικών τραπεζών σε Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες, Κύπρο, Ρουμανία και Ελβετία.
Στην υπόθεση, σύμφωνα με πόρισμα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Αττικής, που συνέδραμε στην έρευνα, συμμετέχουν περισσότερα από δέκα φυσικά πρόσωπα και πέντε εταιρείες, μεταξύ αυτών και ένας δικηγόρος της Αθήνας.
Οπως αναφέρεται στο πόρισμα, ως εκπρόσωπος offshore εταιρείας με έδρα τη Λευκωσία ο δικηγόρος άνοιξε λογαριασμούς σε υποκατάστημα τράπεζας στο όνομα της εταιρείας τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2001.
Espressonews.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: