ΣΙΝΕ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Γιατροί, κομμωτές και αστρολόγοι: Σε 77 λογαριασμούς 2 δισ. ευρώ!

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν 77 φορολογούμενοι, οι μισοί εκ των οποίων γιατροί, που διατηρούσαν συνολικά καταθέσεις ύψους 1,934 δισ. ευρώ και οι οποίες δεν δικαιολογούνται στο σύνολό τους με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν στην εφορία.
Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ άνοιξαν με εντολή εισαγγελέα τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων, οι οποίοι τώρα καλούνται να αποδείξουν την προέλευση των καταθέσεών τους, όπως
αναφέρουν «Τα Νέα».
Σχεδόν οι μισοί από τους φορολογούμενους που πιάστηκαν στα δίχτυα του ΣΔΟΕ μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου είναι γιατροί και σε αυτούς έρχονται να προστεθούν τρεις πρώην διοικητές νοσοκομείων. Στη λίστα των φοροφυγάδων βρίσκονται, επίσης, επιχειρηματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, ποδοσφαιρικοί μάνατζερ, κομμωτές και αστρολόγοι.
Αίσθηση μάλιστα προκαλεί ότι φορολογούμενοι που δηλώνουν ανεπάγγελτοι και δεν υποβάλλουν δηλώσεις μπορούν να συγκεντρώσουν με μηδενικό εισόδημα αυξανόμενες καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε λίγα χρόνια.
Συνολικά αυτή την περίοδο το ΣΔΟΕ υπό τις οδηγίες του εισαγγελέα, Ι.Διώτη, επεξεργάζεται στοιχεία για περισσότερους από 2.000 τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έχει υποβάλλει από 1.500 έως 2.000 αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών σε κάθε τράπεζα μέλος της.
ΤΑ ΝΕΑ
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: