ΣΙΝΕ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Προσαγωγές για τη ληστεία της Alpha στο "Ελ. Βενιζέλος"

Τρία άτομα ανακρίνονται από την Ασφάλεια ως ύποπτα για τη μεγάλη ληστεία με λεία πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ που έγινε την περασμένη Κυριακή, στις 2 Οκτωβρίου, στο υποκατάστημα της Alpha Bank μέσα στο χώρο του αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος".
Πρόκειται για δύο άντρες και μία γυναίκα οι οποίοι προσήχθησαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Ασφάλεια Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha έχουν βρεθεί και τα χρήματα (ύψους πάνω από ένα εκ. ευρώ σύμφωνα με την καταμέτρηση) καθώς επίσης και όπλα και σφαίρες σε διαμέρισμα της περιοχής των Εξαρχείων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία αξιοποίησε στοιχεία από τα "ίχνη" του τηλεφώνου, με το οποίο το υποκατάστημα είχε ενημερωθεί για την επίσκεψη του "τεχνικού", ενώ χρήσιμα στοιχεία προέκυψαν και από τον εντοπισμό του οδηγού του ταξί, με το οποίο διέφυγε ο δράστης.
Η ληστεία είχε χαρακτηριστεί από τις αστυνομικές αρχές "περίεργη", καθώς έγινε με μεγάλη οργάνωση και χωρίς να "ανοίξει μύτη". Ο δράστης μπήκε ως "τεχνικός" που θα έκανε κάποιες εργασίες στο υποκατάστημα, ενώ κάποιος είχε φροντίσει από πριν να υπάρξει τηλεφωνική ειδοποίηση, με αποτέλεσμα η ασφάλεια να μην υποψιαστεί κάτι.
Αφού ο δράστης μπήκε στην τράπεζα κατευθύνθηκε προς το χρηματοκιβώτιο, όπου από την τσάντα του έβγαλε πιστόλι και απείλησε τους υπαλλήλους, που του έδωσαν το συνδυασμό. Κατόπιν, τους κλείδωσε σε γραφείο και βγήκε, περνώντας και πάλι από την ασφάλεια, με τρεις σχολικές τσάντες γεμάτες χρήματα.
Ο δράστης εξαφανίστηκε παίρνοντας ταξί, ωστόσο το περιστατικό κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: