ΣΙΝΕ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τι έγραψε ο Παπανδρέου για τον Στιβ Τζομπς της Apple;

Τι έγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου για το θάνατο του Στιβ Τζομπς της Apple; Πόσο επηρέασε ο θάνατος του Steve Jobs τους ηγέτες του κόσμου;
Η είδηση του θανάτου του Στιβ Τζομπς, ιδρυτή της Apple, προκάλεσε συγκίνηση σε όλον τον κόσμο. Φίλοι, γνωστοί, διάσημοι, ακόμα και αντίπαλοι του μεγάλου οραματιστή της τεχνολογίας, συγκινημένοι απότισαν φόρο τιμής μέσω δηλώσεών τους.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έγραψε το απόγευμα της Πέμπτης στο twitter του για τον

Steve Jobs, τον ιδρυτή της Apple ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.
«Με το να σκέφτεται διαφορετικά και έξω από κουτάκια, άλλαξε θαρραλέα τα δεδομένα και τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων».
O Έλληνας πρωθυπουργός ποτέ δεν έκρυψε είναι φανατικός θιασώτης των συσκευών της Apple όπως το iPad, το οποίο αποχωρίζεται σπανίως.
Ομπάμα:«Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στον «οραματιστή» Στιβ Τζομπς, «έναν από τους μεγαλύτερους αμερικανούς πρωτοπόρους» όπως τον χαρακτήρισε εκφράζοντας τη θλίψη του για το θάνατο του πρώην διευθυντή και συνιδρυτή της Αpple.
«Η Μισέλ και εγώ έχουμε λυπηθεί ιδιαίτερα με την ανακοίνωση του θανάτου του Στιβ Τζομπς. Ο Στιβ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αμερικανούς πρωτοπόρους, αρκετά γενναίος για να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός για να πιστεύει ότι μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος για να το κάνει πράξη», δήλωσε ο Ομπάμα.
«Οικοδομώντας μια από τις πιο πετυχημένες επιχειρήσεις του πλανήτη όταν ξεκίνησε από το γκαράζ του, αποτέλεσε το παράδειγμα της αμερικανικής ευφυΐας» προσθέτει στην ανακοίνωση.
«Προσωποποιώντας τους υπολογιστές και βάζοντας το διαδίκτυο στις τσέπες μας, ο Τζομπς έφερε την επανάσταση στην πληροφορία, όχι μόνο να είναι προσβάσιμη αλλά και διαισθητική και ψυχαγωγική», τονίζει ο Ομπάμα ο οποίος πρόσφατα είχε πει ότι ο Τζομπς προσωπικά τού έδωσε στο χέρι του μια ταμπλέτα πληροφορικής ipad, πριν από την κυκλοφoρία του προϊόντος στην αγορά.
Αναφερόμενος στο στούντιο Pixar που ο Τζομπς ίδρυσε, ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι ο επιχειρηματίας «έδωσε χαρά σε εκατομμύρια παιδιά και μεγάλους».
«Ο Στιβ αρεσκόταν να λέει ότι ζούσε την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία. Και επειδή αυτό έκανε, άλλαξε τη ζωή μας, επανακαθόρισε ολόκληρους οικονομικούς τομείς και κατόρθωσε ένα από τα πιο σπάνια επιτεύγματα στην ανθρώπινη ιστορία: άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μας βλέπει τον κόσμο», πρόσθεσε ο Ομπάμα.
«Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή. Και δεν υπάρχει καλύτερος φόρος τιμής στην επιτυχία του Στιβ από το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου έμαθε το θάνατό του από μια μηχανή που ο ίδιος εφηύρε. Η σκέψη της Μισέλ και η δική μου είναι στη γυναίκα του Λορίν, την οικογένειά του και όλους όσοι τον αγαπούσαν», καταλήγει η ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου.
Βόσνιακ: «Σαν να δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό»
Ο συνιδρυτής της Apple Στιβ Βόσνιακ δήλωσε πως όταν με τον Στιβ Τζομπς δημιουργούσαν την εταιρία τους δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν τη σημασία που θα είχε σήμερα. «Είχαμε την αίσθηση ότι ήταν κάτι απίστευτα σημαντικό, όμως δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε τις διαστάσεις που θα έπαιρνε σήμερα, πως θα αποτελούσε ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής των ανθρώπων, με τόσους διαφορετικούς τρόπους», υπογράμμισε ο Βόσνιακ μιλώντας στο CNN.
«Αυτό που δεν είχαμε ποτέ αντιληφθεί ήταν πως σήμερα κάνουμε τα πάντα διαφορετικά στη ζωή μας, σήμερα καθόμαστε μπροστά σε ένα πληκτρολόγιο ή παίρνουμε ένα iPad ή ένα iPhone και κάνουμε τις συναλλαγές μας. Δεν μπορούσαμε να συλλάβουμε το πώς μπορείς να αποθηκεύσεις ένα τραγούδι στη μνήμη του υπολογιστή σου», είπε χαρακτηριστικά ο Βόσνιακ.
«Στην αρχή, ο στόχος ήταν να μετατρέψουμε την τεχνολογία του σήμερα σε τεχνολογία του αύριο, αυτό κάναμε, και ο Στίβ ήταν εκείνος που πίεζε: μπορείς να κάνεις αυτό; μπορείς να κάνεις εκείνο; Κάτι παραπάνω από αυτό που ένας μηχανικός γνώριζε, αλλά κατάφερνε να κάνει τον μηχανικό να πει: ναι, μπορώ να το κάνω και τελικά το έκανε», πρόσθεσε ο Βόσνιακ.
Ο Βόσνιακ που σταμάτησε να εργάζεται για την Apple το 1987 δήλωσε πως όταν έμαθε για τον θάνατο του Στιβ Τζομπς ένοιωσε όπως «όταν πέθανε ο Τζον Λένον, ο JFK ίσως και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: είναι σαν να δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό. Όλος ο κόσμος γνωρίζει τι έκανε…σίγουρα ξεπέρασε κατά πολύ όλους τους στόχους που είχε θέσει», υπογράμμισε.
Ο Βόσνιακ θυμήθηκε τις πρώτες ημέρες της Apple, σε ένα γκαράζ, κάνοντας τη σύγκριση με την δημιουργία του Google και του Facebook, 20 χρόνια αργότερα. «Συγκολλούσαμε σίδερα, βιδώναμε βίδες, ο Στιβ μιλούσε στο τηλέφωνο αγοράζοντας εξαρτήματα, συντονίζοντας τις πωλήσεις, μιλώντας με ανθρώπους, κερδίζοντας χρήματα: ήταν το ξεκίνημα ενός μεγάλου επιχειρηματία», είπε.
«Δεν έφτιαχνε ο ίδιος προγράμματα, αλλά σίγουρα μπορούσε να αγοράσει εξαιρετικά τεχνικά μέσα για να πετύχει το καλύτερο από τους προγραμματιστές της Apple», κατέληξε ο Βόσνιακ.
Σαρκοζί: «Μία από τις μεγάλες φυσιογνωμίες του καιρού μας»
Στο Παρίσι, ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απέτισε στην ιστοσελίδα του στο Facebook φόρο τιμής στον Στιβ Τζομπς, «μία από τις μεγάλες φυσιογνωμίες του καιρού μας», «ο οποίος ήταν ο ίδιος εμπνευσμένος και ενέπνεε άλλους».
«Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στον Στιβ Τζομπς, ο οποίος υπήρξε ένας πολύ μεγάλος επιχειρηματίας, ένας μεγάλος νεωτεριστής και ένας μείζων πρωταγωνιστής της ψηφιακής επανάστασης που ζούμε», γράφει ο Σαρκοζί. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ικανότητα του Στιβ Τζομπς «να φέρει την επανάσταση σε ολόκληρους οικονομικούς τομείς με τη δύναμη της φαντασίας και της τεχνολογίας, είναι μια πηγή έμπνευσης για τα εκατομμύρια των μηχανικών και των επιχειρηματιών σ’ όλο τον κόσμο».
«Οι προσπάθειές του για να καταστήσει τις νέες τεχνολογίες πιο ελκυστικές και απλούστερες στη χρήση οδήγησαν στην επιτυχία επιχειρήσεις που άλλαξαν τον κόσμο της μικρο-πληροφορικής, της διανομής πολιτιστικών περιεχομένων, των τηλεπικοινωνιών ή του κινηματογράφου των κινουμένων σχεδίων», προσθέτει ο γάλλος πρόεδρος.
Μεντβέντεφ: «Οι άνθρωποι όπως ο Στιβ Τζομπς αλλάζουν τον κόσμο μας»
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος δηλώνει λάτρης των προϊόντων πληροφορικής της Apple, χαιρέτισε σήμερα στο Twitter τη μνήμη του ιδρυτή της εταιρείας, του Στιβ Τζομπς, ο οποίος πέθανε χθες σε ηλικία 56 ετών.
«Οι άνθρωποι όπως ο Στιβ Τζομπς αλλάζουν τον κόσμο μας», αναφέρει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο Twitter. «Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του και σε όλους αυτούς που εκτιμούσαν την ευφυΐα και το ταλέντο του», προσθέτει.
Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος εμφανίζεται τακτικά κρατώντας μια ταμπλέτα iPad στις συνεδριάσεις της κυβέρνησης, είχε συναντήσει τον Στιβ Τζομπς κατά την επίσκεψή του στη Σίλικον Βάλεϊ το 2010 και είχε επικαλεσθεί επανειλημμένα σε ομιλίες του τον ιδρυτή της Apple.
Γκέιτς: «Ημασταν φίλοι για τη μισή μας ζωή »
Η επιρροή που είχε στον κόσμο ο Στιβ Τζομπς θα διαρκέσει ακόμη πολλές γενιές, δήλωσε «συντετριμμένος» ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. «Ο Στιβ και εγώ συναντηθήκαμε πριν από σχεδόν 30 χρόνια, ήμασταν συνεργάτες, ανταγωνιστές και φίλοι για τη μισή μας ζωή. Ο κόσμος βλέπει σπάνια ανθρώπους με τέτοια επιρροή όπως αυτή που είχε ο Στιβ. Τα αποτελέσματά της θα είναι αισθητά επί πολλές γενιές. Ο Στιβ θα μού λείψει παρά πολύ», είπε.
Ζούκερμπεργκ: «Στιβ ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας και φίλος»
Στο Facebook, ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, άφησε ένα μήνυμα στον «τοίχο» του: «Στιβ ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας και φίλος. Ευχαριστώ γιατί έδειξες ότι αυτά που δημιούργησες μπορούσαν ν’ αλλάξουν τον κόσμο. Θα μου λείψεις». Μια ώρα αργότερα, 103.254 χρήστες είχαν ήδη δηλώσει την προτίμησή τους στο μήνυμα αυτό.
Σβαρτσενέγκερ: «Ο Στιβ ήταν πηγή έμπνευσης για όλους μας»
Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Αρντολντ Σβαρτσενέγκερ γράφει στο λογαριασμό του ότι ο «Στιβ έζησε όλες τις ημέρες της ζωής του το καλιφορνέζικο όνειρο και άλλαξε τον κόσμο αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ευχαριστούμε Στιβ».
Κουκ: «Η Apple έχασε έναν ιδιοφυή δημιουργό»
«Η Apple έχασε έναν οραματιστή και έναν ιδιοφυή δημιουργό και ο κόσμος έχασε έναν απίστευτο άνθρωπο», έγραψε ο επικεφαλής της εταιρείας Τιμ Κουκ, σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τους εργαζόμενους του ομίλου. «Ο Στιβ αφήνει πίσω του μια εταιρία που μόνο αυτός μπορούσε να έχει δημιουργήσει και το πνεύμα του θα είναι πάντα το θεμέλιο της Apple», προσθέτει.

fimes.gr 
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: