ΣΙΝΕ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Στο Νυμφαίο «Μετακομίζουν» δύο αρκούδες από τον Ζωολογικό Κήπο!

Στο Νυμφαίο της Φλώρινας, στις εγκαταστάσεις του "Αρκτούρου", πρόκειται να μεταφερθούν άμεσα οι δύο αρκούδες του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης που θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε μια έκταση 600 στρεμμάτων από
το μόλις ένα που είναι αναγκασμένες να ζουν μέχρι τώρα.
«Η πολιτική θέση της νέας δημοτικής αρχής είναι να μη συντηρεί άγρια ζώα σε καθεστώς φυλάκισης καθώς πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει δημοτικός ζωολογικός κήπος με άγρια ζώα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής & ελεύθερων χώρων.
Όπως διευκρίνισε, οι αρκούδες που είχαν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη από το Βελιγράδι κατά τη διάρκεια των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών, θα βρεθούν τις επόμενες μέρες στο Νυμφαίο ενώ θα διοργανωθούν εκδηλώσεις αποχαιρετισμού που θα απευθύνονται στα σχολεία της πόλης.
«Στοχεύουμε στη δημιουργία πάρκου οικόσιτης ή ημιάγριας πανίδας με την παράλληλη διαμόρφωση και ενός βοτανικού κήπου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας προσθέτοντας ότι τα χρήματα που απαιτούνται ετησίως μόνο για τη σίτιση των ζώων, ανέρχονται στα 65.000 ευρώ.
Πάντως, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων, που γιορτάζεται στις 4 Οκτωβρίου, ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις από την προσεχή Κυριακή, στον αύλειο χώρο του Πέτρινου δημοτικού σχολείου Πανοράματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενημερωτικές ομιλίες, επίδειξη εκπαίδευσης σκύλων από ομάδα εκπαιδευτών και θεατρικά δρώμενα για τα μικρά παιδιά, ενώ διατίθενται και κουταβάκια προς υιοθεσία. Επίσης θα πωλούνται διάφορα είδη δώρων για την ενίσχυση της δράσης των φιλοζωικών σωματείων. Τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου και την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς για την προστασία των ζώων, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στα σχολεία του δήμου.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: