ΣΙΝΕ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Επτά λόγοι για να μείνει στο λιμάνι!!!

Επτά λόγοι για να τον... μαρμαρώσουμε!
Είναι το μεγάλο αστέρι του Θρύλου και πρέπει να «κλείσει» την καριέρα του στο Λιμάνι! Διαβάστε στο KatiMagiko.gr τους επτά λόγους για τους οποίους ο Άριελ Ιμπαγάσα θα πρέπει να παραμένει κάτοικος Πειραιά παρά το ενδιαφέρον άλλων ομάδων.

1) Γιατί χωρίς αυτόν ο Ολυμπιακός είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα και είναι ξεκάθαρο πως χάνει τουλάχιστον ένα επίπεδο σε ποιότητα.
Είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού και αυτό είναι ξεκάθαρο. Συμπαίκτες και αντίπαλοι του βγάζουν το καπέλο και σε κάθε ευκαιρία μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Αργεντινό άσο. Με αυτόν στη σύνθεσή της η ομάδα του Βαλβέρδε ανεβαίνει επίπεδο και αμέσως μεταμορφώνεται. Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα έρχονται με τον «Κάνιο» εκτός ομάδας. Όταν επιστρέφει στην 11άδα του Βάσκου μαζί του επανέρχεται και ο επιθετικός πλουραλισμός που φέρνει με την μοναδική του μαεστρία.
2) Γιατί παρά τα χρόνια του τρέχει περισσότερο και από... 20άρη και δείχνει πως τα πνευμόνια του αντέχουν τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα.
Μπορεί να βρίσκεται στο 35ο έτος της ηλικίας του όμως τρέχει ακατάπαυστα και δεν δείχνει να μένει από δυνάμεις. Σε κάθε του κίνηση σου δίνει την εντύπωση ότι είναι μια... δεκαετία νεότερος και σε καμία περίπτωση το περασμένο της ηλικίας του δεν μοιάζει να αποτελεί πρόβλημα. Άλλωστε, ως μεγάλος παίκτης που είναι ξέρει να κατανέμει σωστά τις δυνάμεις του ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι είναι από τους «ερυθρόλευκους» με την καλύτερη φυσική κατάσταση.
3) Γιατί μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρία για γκολ από το πουθενά και αποτελεί τον καλύτερο τροφοδότη των επιθετικών της ομάδας.
Κάθετες πάσες που... σκοτώνουν κάθε αντίπαλη άμυνα, μπαλιές-ξυράφι, και τηλεκατευθυνόμενα φάουλ είναι λίγα από τα «όπλα» που διαθέτει ο Ιμπαγάσα στη φαρέτρα του. Μαθαίνει το παιχνίδι των επιθετικών του και ξέρει πως να τους σερβίρει στο πιάτο τα γκολ. Αν και μικρός στο... μάτι λειτουργεί άψογα ως 10άρι και μπορεί να ενώσει με τον καλύτερο τρόπο άμυνα και επίθεση εμφανίζοντας με... μαγικό τρόπο ευκαιρίες για γκολ από το πουθενά.
4) Γιατί είναι ένας προπονητής μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με το εγκεφαλικό του παιχνίδι κατευθύνει τον παίξιμο όλης της ομάδας.
Κάθε ομάδα χρειάζεται έναν προπονητή μέσα στο γήπεδο που θα μπορεί να δίνει κατευθύνσεις στους συμπαίκτες του βοηθώντας έτσι στην αρτιότερη λειτουργία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Η πείρα του 35χρονου Αργεντινού είναι δεδομένη και κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Στην πολυετή καριέρα του έχει μάθει πολλά και μπορεί να διαβάζει καλύτερα από τον καθένα τις φάσεις. Παίζοντας με μυαλό ο «Κάνιο» αποτελεί τον ιθύνων νου της ομάδας μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.
5) Γιατί πλέον έχει δεθεί με την ομάδα και ξέρει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού μπορώντας έτσι να «δασκαλέψει» και τους νεότερους.
Το δεύτερο έτος στην ομάδα διανύει πλέον ο Ιμπαγάσα και σιγά σιγά μπαίνει για τα καλά στο «ερυθρόλευκο» κλίμα και τη νοοτροπία του θρυλικού πρωταθλητή. Έτσι, αρχίζει πλέον να νουθετεί και τους μικρότερους παίκτες αλλά και τους νέους στην ομάδα που έρχονται από το εξωτερικό και δεν γνωρίζουν το θρυλικό υπόβαθρο ενώ παράλληλα αποτελεί και το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για τους νεαρούς παίκτες από τις Ακαδημίες αλλά και την πρώτη ομάδα.
6) Γιατί ποτέ δεν δημιουργεί πρόβλημα στα αποδυτήρια και είναι ο παίκτης που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του.
Παίκτης-υπόδειγμα και εκτός αγωνιστικού χώρου ο Αριέλ Ιμπαγάσα που δεν δημιουργεί ποτέ προβλήματα στα αποδυτήρια αλλά και με τις συμπεριφορές του καθώς σέβεται τους πάντες ενώ διατηρεί διαρκώς ταπεινό προφίλ. Προσιτός από όλους ο «Κάνιο» είναι αγαπητός από το σύνολο των συμπαικτών του και όλη έχουν να πουν έναν καλό λόγο για τον ίδιο.
7) Γιατί δεν βρίσκεις άλλον παίκτη με τα δικά του προσόντα δίχως να πληρώσεις μεγάλα ποσά σε μεταγραφές και συμβόλαια.
Εν τέλει, και από οικονομικής άποψης να το δει κανείς, αν ο Ολυμπιακός θέλει να βρει παίκτη με όλα τα παραπάνω προσόντα θα πρέπει να πληρώσει αδρά. Πολλά εκατομμύρια θα χρειαστούν για νέα μεταγραφή ενώ ακόμα και ελεύθερος παίκτης να βρεθεί το συμβόλαιό του θα είναι δυσθεώρητο αν στον Πειραιά επιθυμούν να βρουν αντικαταστάτη για τον παίκτη που να... θυμίζει λίγο από Ιμπαγάσα.
Συντάκτης: Δημήτρης Κωτσέλης
www.katimagiko.gr  
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: