ΣΙΝΕ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Βάσω Παπανδρέου στον Κεφαλογιάννη: "Δεν πας στο διάολο ρε μ@λ@κ@"

Πολλά νεύρα έχουν τελευταία οι βουλευτές στη βουλή. Και είναι φυσικό ...
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, τα πράγματα ξέφυγαν από κάθε έλεγχο με πρωταγωνιστές την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου και τον βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ. Οι αντιδράσεις από την «γαλάζια» πτέρυγα ήταν έντονες με αποκορύφωμα τον
κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος κ. Εμ. Κεφαλογιάννη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τις μομφές του κ. Βενιζέλου.
Ο κ. Κεφαλογιάννης, έξαλλος από τα όσα έλεγε ο υπουργός Οικονομικών κατά της ΝΔ, άρχισε να φωνάζει. Η Βάσω Παπανδρέου με συνεχείς παρατηρήσεις προσπάθησε να τον κάνει να σταματήσει, ωστόσο ο βουλευτής την αγνόησε.
Η κα Παπανδρέου τον αποκάλεσε "τραμπούκο" και προειδοποίησε ότι θα τον βγάλει από την αίθουσα.
Ακολούθησε ένας απολαυστικός διάλογος...
-"Θα γίνετε ποτέ πρόεδρος της επιτροπής, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
-"Με τραμπούκους σαν εσένα δεν μπορώ να γίνω" απάντησε η κα Παπανδρέου
-"Φέρεστε ανοήτως. Είστε η χειρότερη πρόεδρος, να είστε σοβαρή. Αν δεν μπορείτε να φύγετε από το έδρανο του προέδρου" συνέχισε ο κ. Κεφαλογιάννης.
-"Δεν υπολογίζω ότι υπάρχετε", απάντησε η κυρία Παπανδρέου.
Τότε ο κ. Κεφαλογιάννης, εκτός εαυτού της είπε "θα σε πλακώσω", προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της πρώην υπουργού, κάτι ωστόσο που ο ίδιος αρνείται, σχολιάζοντας εκ των υστέρων ότι «τις γυναίκες δεν τις χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλο»!
"Δεν πας στον διάολο ρε μ…." φώναξε η κα Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να διακοπή η συνεδρίαση για λίγα λεπτά. «Δεν αποδέχομαι απειλές και τσαμπουκάδες», ανέφερε λίγο αργότερα η κυρία Παπανδρέου καλώντας την ΝΔ «να συγκρατήσει» τον κ. Κεφαλογιάννη ο οποίος την κατήγγειλε ότι τον υβρίζει και τον στοχοποιεί.
«Ασφαλώς οι τόνοι πρέπει να είναι χαμηλοί. Μου επιτίθεται προσωπικά, γι’ αυτό και αντιδρώ. Η ΝΔ πλέον δια του ομιλούντος συστήνει στο προεδρείο σύνεση και αυτοσυγκράτηση. Να δίνει πρώτη το παράδειγμα», της απάντησε ο κ. Κεφαλογιάννης. «Να μην απειλείτε συναδέλφους», του αποκρίθηκε η κυρία Παπανδρέου ενώ εκείνος της είπε: «Θα σας συστήσω να μην υβρίζετε και μάλιστα με χυδαίες εκφράσεις». «Το θέμα έχει λήξει. Υπάρχει και Κανονισμός που θα εφαρμόζεται», κατέληξε η πρόεδρος της Επιτροπής.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: