ΣΙΝΕ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Στο προσκήνιο Νέο κόμμα: Ποιοι συμμετέχουν; Δείτε τα ονόματα...

«Κοινωνικός Σύνδεσμος» είναι το όνομα της πολιτικής πρωτοβουλίας προσωπικοτήτων, η ίδρυση της οποίας εξαγγέλθηκε σήμερα από τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Φλωρίδη.
Στόχος της κίνησης αυτής, σύμφωνα και με τον πρώην υπουργό, είναι να δοθεί απάντηση στο δίλημμα για το αν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια ή θα αγωνιστεί για τη διατήρηση του χτες. Ο κ.Φλωρίδης τόνισε πως «πρέπει κατ’ αρχάς το πολιτικό σύστημα να αποδεχθεί μια βασική αλήθεια: ότι έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το πώς βρέθηκε η χώρα σ’ αυτήν την κατάσταση. Διαφορετικά, θα μετακυλίει τις ευθύνες σε άλλους ή στις συντεχνίες θεωρώντας πως είναι το σύνολο της κοινωνίας και άρα φταίνε αυτές».
Το όραμα και τους στόχους του Κοινωνικού Συνδέσμου παρουσίασε ο συγγραφέας κ. Απόστολος Δοξιάδης ο οποίος επισήμανε πως

«η χώρα διέρχεται μια βαθιά κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση η οποία γίνεται ολοένα και πιο πολιτική εξαιτίας της αδυναμίας του πολιτικού συστήματος να αντιδράσει αποτελεσματικά. Και αυτό γιατί τα πρόσωπα του πολιτικού συστήματος δεν τοποθετούνται με συνέπεια λόγου, πράξης και πολιτικής ιστορίας».
Λέγεται πως η πρωτοβουλία του κ.Φλωρίδη, που παρουσίαστηκε σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη, σύντομα θα μετεξελιχθεί σε κόμμα και σύμφωνα με τους ιδρυτές της «έχει σκοπό να συμβάλλει στο διάλογο και τη δράση για το δημιουργικό ξεπέρασμα της κρίσης και την προκοπή της χώρας».
Υπενθυμίζεται πως ο κ.Φλωρίδης πριν από δύο εβδομάδες σε συνέντευξη του στο κυριακάτικο Βήμα, είχε δηλώσει πως θα στηρίξει πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη µε στόχο να συµβάλουν στην αντιµετώπιση των µεγάλων προβληµάτων της ελληνικής κοινωνίας
Την πρόσκληση για τη σημερινή εκδήλωση του Κοινωνικού Συνδέσμου υπέγραφαν, εκτός του κ. Φλωρίδη, οι:

Θανάσης Βακάλης, αγρότης
Ξενοφών Γιαταγάνας, δικηγόρος
Απόστολος Δοξιάδης, συγγραφέας
Αρίστος Δοξιάδης, οικονομολόγος
Γιάννης Ζηρίνης, στέλεχος επιχειρήσεων
Κατερίνα Καρύδη, εκδότης
Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής πανεπιστημίου
Γιώργος Μομφερράτος, στέλεχος επιχειρήσεων
Μαργαρίτα Μυτιληναίου, παραγωγός ραδιοφώνου
Γιάννης Στουρνάρας, οικονομολόγος
Νίκη Συροπούλου, διευθύντρια του ΤEDx Academy
Ανδρέας Πανταζόπουλος, καθηγητής πανεπιστημίου
Πανουργιάς Πανουργιάς, αγρότης
Αλέξιος Παπασταύρου, δικηγόρος
Δημήτρης Ρηγόπουλος, δημοσιογράφος
Στέλιος Φενέκος, υποναύαρχος ε.α.fimes.gr

Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: