ΣΙΝΕ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Αλλάζει ο ευρωπαϊκός ποδοσφαιρικός χάρτης...

Σοκ έχει προκαλέσει στην ΟΥΕΦΑ η δικαίωση της ελβετικής ομάδας Σιόν από το δικαστήριο της επαρχίας του Βο, καντόνι στο οποίο υπάγεται και η ίδια η ΟΥΕΦΑ. Η απόφαση αυτή, που προέρχεται από πολιτικό δικαστήριο, αναγκάζει την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να αποκαταστήσει την ελβετική ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ.
Για όσους δεν ξέρουν, η Σιόν είχε αποκλείσει εντός γηπέδου τη Σέλτικ (3-1 συνολικό σκορ), ωστόσο ο σκοτσέζικος σύλλογος κατέθεσε ένσταση για
παράτυπη συμμετοχή έξι ποδοσφαιριστών της αντιπάλου του και δικαιώθηκε από την ΟΥΕΦΑ. Η Σιόν οδήγησε την υπόθεση στα πολιτικά δικαστήρια και παρόλο που η απόφαση που τη δικαίωσε βγήκε πριν την έναρξη της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, η ΟΥΕΦΑ άργησε να αντιδράσει.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, κατατέθηκε στο δικαστήριο φάκελος με όλες τις πιθανές λύσεις αποκατάστασης της Σιόν, χωρίς να χρειαστεί να αποβληθεί η Σέλτικ. Στην πρώτη περίπτωση ακυρώνονται όλα τα ματς του 1ου ομίλου και διεξάγονται εκ νέου σε όμιλο πέντε ομάδων μεταξύ των οποίων και η Σιόν. Εναλλακτικά, η Σιόν τοποθετείται στον 1ο όμιλο και διεξάγονται μόνο τα ματς τα οποία απαιτούνται για να ολοκληρωθεί ο όμιλος.
Υπάρχει ακόμα πρόταση για τοποθέτηση της Σιόν σε πιο προχωρημένη φάση της διοργάνωσης και αφού προηγουμένως διεξαχθεί ένας αγώνας μπαράζ. Στην έκθεση της, η ΟΥΕΦΑ ξεκαθαρίζει ότι για να γίνει αποδεκτό το οποιοδήποτε σενάριο, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων συλλόγων και επίσης απόφαση του Ανώτατου Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (CAS) της Λωζάνης.
Είναι προφανές ότι όλα τα σενάρια φροντίζουν για τη μικρότερη δυνατή ζημιά στο προφίλ της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα και των υπολοίπων συλλόγων που μετέχουν στη διοργάνωση. Πάντως, θεωρείται σημαντικό το γεγονός ότι η ΟΥΕΦΑ ζητάει από το δικαστήριο να αποφασίσει το CAS για το ποια είναι η καλύτερη δυνατή λύση, αρκεί όμως αυτό να το αποδεχτεί και η άμεσα εμπλεκόμενη Σιόν που κατέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια και υποχρέωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σε αυτήν την πρωτοφανή δικαστική ήττα!
Star.gr
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: