ΣΙΝΕ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ελληνική πρωτιά με το «παριζάκι θαλασσινών»!

Την πρώτη θέση κατέλαβε η ελληνική συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecotrophelia 2011, που έλαβε χώρα στην Κολονία της Γερμανίας, στο πλαίσιο της Εκθεσης Τροφίμων και Ποτών Anuga 2011.
Νικητής της φετινής τέταρτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης Ecotrophelia αναδείχθηκε ένα πρωτοποριακό αλλαντικό με το όνομα
"Da Vero - Eco Seafood Cold Cuts" που δημιούργησε η ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Το προϊόν συνδυάζει τη διατροφική αξία των θαλασσινών και την οικολογική αξιοποίηση των παραπροϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων, σε μια νόστιμη και υγιεινή διατροφική επιλογή.
Το συγκεκριμένο προϊόν είχε επιλέξει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) για να λάβει το πρώτο βραβείο στον ελληνικό διαγωνισμό.
Εκτός από την Ελλάδα, στο διεθνή διαγωνισμό συμμετείχαν η Τσεχία, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισλανδία, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Ρωσία, η Σλοβενία, η Ισπανία και η Ελβετία. Ολες οι χώρες είχαν να επιδείξουν καινοτόμα προϊόντα με έντονα φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα, ωστόσο η ελληνική συμμετοχή κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευτεί.
Σχολιάζοντας τη διάκριση που κέρδισε η ελληνική συμμετοχή, ο κ. Καλούσης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, συνεχάρη τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου για τη μεγάλη τους νίκη.
"Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που, σε μια τόσο δύσκολη για τον τόπο μας συγκυρία, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων απέδειξε ότι με την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητά της και χάρη στο ανθρώπινο δυναμικό της μπορεί να αποτελέσει όχημα για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: