ΣΙΝΕ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ολυμπιακός: «Έτσι θα νικήσει την Ντόρτμουντ…»

Αυτός που είναι «παλιός» ξέρει!!!
Αυτός που είναι «από μέσα» όμως (ακόμα κι αν είναι νέος) ξέρει καλύτερα!
Παίζοντας ήδη τρεις μήνες στην Bundesliga και παρακολουθώντας από κοντά την Ντόρτμουντ, ο Κώστας Φορτούνης τη φέρνει «στο πιάτο» του Ολυμπιακού!
Σε συνέντευξή του στο www.sport-fm.gr ο άσος της Καϊζερσλάουτερν «δίνει» ανοιχτά την πρωταθλήτρια Γερμανίας και τον τρόπο που
οι «ερυθρόλευκοι» θα την τουμπάρουν την Τετάρτη στο «Καραϊσκάκη»!
Συνέντευξη στον Χρήστο Οικονόμου
«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι», ξεκαθαρίσει από την αρχή ο νεαρός μεσοεπιθετικός και συνεχίζει: «Είναι καλή και δύσκολη ομάδα και μπορεί να τελειώσει τον αντίπαλό της σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός. Εκεί θα μπει για να πιέσει η Ντόρτμουντ».
Ο νεαρός άσος δεν έχει ακόμα αντιμετωπίσει την ομάδα του Κλοπ σαν αντίπαλος, όμως τονίζει: «Παίζει κάθετο ποδόσφαιρο και έχει νεαρούς παίκτες οι οποίοι έχουν συνεχόμενα τρεξίματα. Είτε κάνει επίθεση, είτε αμύνεται, η Ντόρτμουντ τρέχει πολύ. Δεν αφήνει περιθώρια στον αντίπαλο να κυκλοφορήσει την μπάλα και να κάνει το παιχνίδι του. Είναι μια δεμένη από πέρσι ομάδα και αυτό φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο», τονίζει και συνεχίζει:
«Παίζει κάθετο ποδόσφαιρο και έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες. Αυτό μπορεί να αποσυντονίσει τον αντίπαλο. Αν ο Ολυμπιακός δεν είναι προσεκτικός σε όλη την διάρκεια του αγώνα, μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως πολύ σύντομα. Πρέπει να προσεχτεί ο Γκέτσε, ο οποίος ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα».
Κάθε ομάδα όμως έχει και τα τρωτά της σημεία. Για την Ντόρτμουντ ο Φορτούνης, πιστεύει: «Γι' αρχή να πούμε πως το Καραϊσκάκη είναι μια δύσκολη έδρα. Εκεί ο Ολυμπιακός δυναμώνει και μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο. Αν μπει με τον λεγόμενο τσαμπουκά, μπορεί να κάνει την ζημιά. Αν καταφέρει και κυκλοφορήσει την μπάλα όπως μπορεί και ξέρει -και κυρίως με τον Ιμπαγάσα, ο οποίος είναι το μυαλό του Ολυμπιακού, σε συνδυασμό με την εκρηκτικότητα του Μιραλάς- μπορεί να καταφέρει πολλά. Η Ντόρτμουντ έχει καλή ομάδα, όμως ο Ολυμπιακός μπορεί να την χτυπήσει στα άκρα της άμυνας. Εκεί δείχνει ιδιαίτερα ευάλωτη και έχει αρκετά προβλήματα».
Ακόμα, λέει: «Μπορεί η ομάδα να είναι πολύ καλή, αλλά δεν έχει παραστάσεις από μεγάλα παιχνίδια. Αυτό μπορεί και να είναι υπέρ των Πειραιωτών».
Τέλος, κάνοντας εκτίμηση για το ματς, έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό: «Είναι πολύ δύσκολο να πεις ποιος θα νικήσει. Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα λόγω Καραϊσκάκη, καθώς θα παίξει σημαντικό ρόλο. Είπα και πριν ότι δεν έχουν πολλές παραστάσεις από παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ οι παίκτες της Ντόρτμουντ. Απλά πιέζουν και σε πνίγουν. Αν αντισταθεί σε αυτή την πίεση ο Ολυμπιακός, τότε έχει ελπίδες να πάρει το παιχνίδι».
Δείτε περισσότερα θέματα 
sport-fm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: