ΣΙΝΕ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Η Αλβανία εξαφανίζει την ελληνική μειονότητα!

Με πρόστιμα και τρομοκρατία η Αλβανία εξαφανίζει την ελληνική μειονότητα. Πρόκληση κατά των Ελλήνων της Αλβανίας με την απογραφή.
Σε μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας προχωρά η αλβανική κυβέρνηση, με αφορμή και όχημα την απογραφή του πληθυσμού.
Η αλβανική κυβέρνηση, παρά τις αρχικές υποσχέσεις, προέβη σε

αλλαγές στο ερωτηματολόγιο, αλλά και στην επιβολή προσκομμάτων στη διαδικασία, ακόμη και προστίμων, με σκοπό να δυσχεράνει την καταγραφή της ελληνικής καταγωγής πολιτών και να αποθαρρύνει όσους θέλουν να δηλώσουν Έλληνες.
Η πιο κραυγαλέα αντιδημοκρατική παρέμβαση είναι η επιβολή προστίμου ύψους 100.000 λεκ (700 ευρώ) σε όσους δηλώσουν «ψευδή στοιχεία».
Το καθεστώς Χότζα της Αλβανίας είχε αλλάξει σκόπιμα την εθνικότητα των πολιτών ελληνικής καταγωγής. Αυτό σημαίνει ότι οι Βορειοηπειρώτες που θα δηλώνουν ότι είναι ελληνικής καταγωγής, ενώ είναι καταγεγραμμένοι στα κατάστιχα Χότζα ως Αλβανοί, θα πληρώνουν πρόστιμο για δήλωση «ψευδών στοιχείων».
Η Αλβανία και η γειτονική ΠΓΔΜ με τις πολιτικές τους έχουν δείξει ξεκάθαρα την επιλογή τους να παραμείνουν στο περιθώριο της Ευρώπης, προσκολλημένοι στο παρελθόν και στη μισαλλοδοξία που τόσο πολύ ταλάνισε την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων.
fimes.gr

Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: