ΣΙΝΕ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ!!!

Αλλάζει σταδιακά από το βράδυ και από τα δυτικά ο καιρός με βροχές και καταιγίδες, που τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Το Σάββατο...
αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο.
Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια οπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ λίγες νεφώσεις αναμένονται από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ νεφώσεις αναμένονται από το απόγευμα. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου.
Στην Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές ομίχλες το πρωί. Το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να βρέξει κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ .
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα θα επικρατήσουν στα Νησιά Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές ομίχλες το πρωί. Από το απόγευμα σταδιακά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 29 και τοπικά στα νοτια έως 30 βαθμούς κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου.
Τέλος, στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα γενικά αίθριος και από το απόγευμα στα νοτια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα είναι πιθανό να βρέξει.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και αργότερα τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Για αύριο Σάββατο στα δυτικά, τα νοτια και το ανατολικό Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στο Ιόνιο, τα νοτια και το ανατολικό Αιγαίο κατά τόπους θα είναι έντονες.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια οπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Από το βραδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειωσει πτώση κυρίως στα βόρεια.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: