ΣΙΝΕ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Έχασε τη μνήμη της μετά από σεξ!!!

Μήπως απλώς ήθελε να ξεχάσει το περιστατικό;
Μια υγιής 54χρονη γυναίκα από την Ουάσιγκτον ξύπνησε ένα πρωί και ανακάλυψε ότι είχε κάποια κενά στη μνήμη της. Ενώ ήξερε ποια ήταν και πού βρισκόταν, δεν ήξερε τι έκανε και δεν μπορούσε να αφομοιώσει νέες λεπτομέρειες. Μετά από μια μέρα σύγχυσης και λήθης αποφάσισε να
πάει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Georgtown. Εκεί, παραδέχτηκε ότι οι απώλειες μνήμης της ξεκίνησαν αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή που είχε με τον άνδρα της.
Ο γιατρός δεν δυσκολεύτηκε να την οδηγήσει σε αυτό το συμπέρασμα. Δεν ήταν άλλωστε η μοναδική γυναίκα που εμφανιζόταν να έχει σεξουαλική αμνησία. Κι αυτό γιατί το σεξ είναι μια από τις δραστηριότητες που μπορούν να προκαλέσουν μια σπάνια κατάσταση που ονομάζεται «σφαιρική παροδική αμνησία».
Η αιτία που την προκαλεί δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί (αν και υπάρχουν μερικές θεωρίες) και συνήθως διαρκεί λίγο. Η κύρια θεωρία είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο υπερβάλλουν εαυτό κατά τη διάρκεια του σεξ -χρησιμοποιώντας κυρίως τους κάτω κοιλιακούς τους- μπορεί να προκαλέσει προσωρινό πλεόνασμα υπερ-οξυγονωμένου αίματος του εγκεφάλου.
Στην περίπτωση της 54χρονης γυναίκας τα συμπτώματα άρχισαν να εξαφανίζονται σταδιακά μετά τα πρώτα τεστ στα οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο. Όπως και άλλοι ασθενείς, στους οποίους εντοπίστηκαν τα ίδια συμπτώματα, ο εγκέφαλός της δεν υπέστη καμία βλάβη και η δυσκολία της ήταν περισσότερο στο να μορφοποιήσει τις νέες αναμνήσεις παρά να ανακαλέσει τι συνέβη την προηγούμενη ημέρα, πριν την mind-blowing σεξουαλική της εμπειρία. Τώρα όλα τέλος καλό, όλα καλά. Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη σεξουαλική της εμπειρία.
Πηγή: Live Science
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: