ΣΙΝΕ

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Εμπλοκή Πατέρα στον ξυλοδαρμό Βασσάρα!!!

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον ξυλοδαρμό του πρώην διεθνούς διαιτητή Κύρου Βασσάρα, ο οποίος αποδίδεται σε άτομα της προσωπικής φρουράς του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός,
Νικόλα Πατέρα, περιγράφονται στη δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ. που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Real news.

Σύμφωνα με τη Real, στη δικογραφία που σχημάτισαν η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και το 7ο Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας, αν και γίνεται λόγος για τέσσερις άγνωστους δράστες, για τους οποίους ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης, εντούτοις αναφέρονται ως ύποπτοι συγκεκριμένα πρόσωπα της προσωπικής φρουράς του Νικόλα Πατέρα, ο οποίος το επίμαχο διάστημα ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ.
Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό, που αποκαλύπτει η Real news, τα πρόσωπα αυτά, μετά τη λήξη του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός «κινήθηκαν ταχύτατα με μοτοσικλέτες» προς την περιοχή της κατοικίας του πεθερού του Κύρου Βασσάρα, εκεί όπου κατευθυνόταν και ο διαιτητής.
Το συμβάν έλαβε χώρα το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου 2010 στα Καμίνια και ο Κύρος Βασσάρας ξυλοκοπήθηκε από δύο αγνώστους, οι οποίοι καλύπτονταν κατά τη διάρκεια της επίθεσης από τρία άλλα πρόσωπα.
Μάλιστα ο ένας εξ αυτών, ο 32χρονος Σ.Κ., είχε συνδεθεί και με επόμενο ξυλοδαρμό του διαιτητή, λίγους μήνες μετά το εν λόγω περιστατικό.
Αρχικά οι έρευνες δεν οδήγησαν πουθενά, αλλά στις 11 Ιουλίου 2011, σύμφωνα με τη δικογραφία που δημοσιεύει η Real, «άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στο Τμήμα Εκβιαστών και ανέφερε ότι “πίσω από τον ξυλοδαρμό του Βασσάρα είναι ο Α.Σ., ο οποίος δούλευε για λογαριασμό του Πατέρα και κάνει τις βρωμοδουλειές του. Επίσης είναι βαθιά χωμένος μέσα στη νύχτα και συγκεκριμένα στο Περιστέρι”».
Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψαν οι επικοινωνίες και τα δρομολόγια που ακολούθησαν οι ύποπτοι πριν από την αναχώρηση Βασσάρα από το ΟΑΚΑ, κατά τον ξυλοδαρμό του, αλλά και αμέσως μετά.
Συγκεκριμένα, στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο φερόμενος ως συντονιστής της επιχείρησης Γ.Μ., ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα εντοπίζεται από τις κεραίες του ΟΑΚΑ, στη συνέχεια «ξεκινά μια ταχύτατη πορεία και κινείται με δίκυκλη μοτοσικλέτα, κατευθυνόμενος προς Πειραιά…».
Μάλιστα κάλεσε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του γνωστού επιχειρηματία-εφοπλιστή Ιωάννη Πιστιόλη, το οποίο χρησιμοποιεί ο γιος του Ευάγγελος Πιστιόλης, στενός φίλος του Νικόλα Πατέρα.
Στη δικογραφία περιγράφονται και άλλες τηλεφωνικές επικοινωνίες και ανταλλαγές μηνυμάτων Γ.Μ., Α.Σ. και Σ.Κ.
Τον λόγο πλέον έχει ο εισαγγελέας, ο οποίος θα αξιολογήσει τα στοιχεία που διαβίβασε δη στην Εισαγγελία Πειραιά η Ασφάλεια και στη συνέχεια θα προχωρήσει στην κλήση μαρτύρων.
Εφόσον διαπιστωθούν ενδείξεις ενοχής για συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτά θα κληθούν με την ιδιότητα του υπόπτου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.
newsbomb.gr
Δείτε περισσότερα θέματα