ΣΙΝΕ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Πόσο θα είναι το χαράτσι στο πετρέλαιο θέρμανσης;

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης όσον αφορά επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα φέτος αυξήθηκε περισσότερο απ’ ό,τι στα νοικοκυριά.
Για την ακρίβεια, ενώ ένα νοικοκυριό θα πληρώσει 352 ευρώ φόρο στα 1.000 λίτρα, νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα πληρώσουν 412 ευρώ.
Τι γίνεται όμως με το χαράτσι στις περιπτώσεις όπου στο ίδιο κτίριο υπάρχουν και κατοικίες και επιχειρήσεις, όπως συμβαίνει σε
χιλιάδες πολυκατοικίες σε όλη την Ελλάδα; Οι παράγοντες της αγοράς και οι βενζινοπώλες θέτουν ένα πολύ απλό ερώτημα: Πόσα τιμολόγια θα κόψουν; Από ένα για τον καθένα;
Το μπέρδεμα που έχει προκαλέσει η διάταξη για το χαράτσι στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι άνευ προηγουμένου. Η λύση που βρέθηκε από το υπουργείο ξεπερνάει κάθε φαντασία, αφού προβλέπει να κόβεται ένα τιμολόγιο για όλους και ύστερα οι επαγγελματίες να στέλνουν δύο φορές το χρόνο στην εφορία μια δήλωση με το πετρέλαιο που κατανάλωσαν και έτσι να πληρώνουν τη διαφορά. Θα πρέπει βέβαια, όπως καταλαβαίνουμε, και οι εφορίες να κάνουν τους σχετικούς ελέγχους.
fimes.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: