ΣΙΝΕ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Το χύμα τσίπουρο ανάβει...και πάλι φωτιές!!!

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ πολιτικών παραγόντων και παραγωγών προκαλεί η διάθεση χύμα τσίπουρου στην αγορά.
Σε αναφορά που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ και τέως υπουργός, Θανάσης Νάκος κάνει λόγο για τις ανεξέλεγκτες, όπως υποστηρίζει, διαστάσεις που έχει λάβει το
πρόβλημα κυκλοφορίας και τυποποίησης χύμα τσίπουρου.
Σύμφωνα με τον βουλευτή η σημερινή πραγματικότητα σχετικά με την παραγωγή νόμιμου τσίπουρου αλλά και του καθεστώτος των «διημέρων», έχει εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα στα φορολογικά έσοδα της χώρας και δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για τη δημόσια υγεία.
Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, σημειώνει ο κ. Νάκος, σήμερα καταστρατηγείται κάθε έννοια ανταγωνισμού, αποθαρρύνονται οι νέες επενδύσεις και δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των καταναλωτών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η αγορά έχει κατακλυσθεί από προϊόντα χύμα τσίπουρου, τα οποία δεν υπόκεινται στους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους και δημιουργούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία, εξαιτίας παράνομα εισαγομένου αλκοόλ από τρίτες χώρες, τη χρησιμοποίηση διαφόρων φρούτων για την απόσταξη, αλλά και την συσκευασία σε πλαστικές φιάλες.
krasiagr
seleo
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: