ΣΙΝΕ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Η στολή της παρέλασης τότε και τώρα…

Τα χρόνια περνούν, τα ρούχα αλλάζουν…
Η παρέλαση για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου είναι σταθερή εδώ και πολλά χρόνια, αλλά η στολή των κοριτσιών του παρελθόντος (μακρινού και κοντινού) δεν έχει καμία σχέση με αυτή των κορασίδων σήμερα.
Τότε:
Είτε μιλάμε για τα στυλάτα 60s ή τα παλιομοδίτικα 80s, οι στολές των κοριτσιών της παρέλασης ανταποκρίνονταν στους χαρακτηρισμούς ανάμεσα στις λέξεις στυλάτες και συντηρητικές. Ποδιές και σοσόνια που άφηναν ακάλυπτα τα πόδια των κοριτσιών στη μία περίπτωση και αντρικά πουκάμισα κουμπωμένα μέχρι το λαιμό και μίντι φούστες στην άλλη περίπτωση στις αποχρώσεις του λευκού και μπλε πάντα ήταν η σίγουρη επιλογή ότι καμία κορασίδα δεν ατιμάσει με την εμφάνιση της τα χρηστά ήθη και τους ήρωες που έπεσαν στη μάχη.
Τώρα:

Τα χρόνια πέρασαν και μαζί με τα rave 90s και τα ναρκωτικά τους ξεχάστηκαν και τα dress code και πολλοί από τους θεσμούς και πλέον στις παρελάσεις βλέπεις μίνι φούστες που θυμίζουν κακές εμφανίσεις παρακμιακά μπουζούκια και ανοιχτά λευκά πουκάμισα με τόσα ανοιχτά κουμπιά που πιστεύουμε είτε πως έχουν ξηλωθεί είτε κάνουν διαγωνισμό ανοιχτού μπούστου.
Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε σεμνότυφοι και σίγουρα καθένας έχει δίκιο και καθένας έχει άδικο, γιατί όλοι έχουν τους λόγους και τα επιχειρήματα τους, αλλά πείτε μας παλιομοδίτες, πείτε μας ρομαντικούς, αν οι ποδιές ξαναγύριζαν στις παρελάσεις τουλάχιστον θα είχαν και μια στυλιστική αξία. Σε κάθε περίπτωση καθείς έχει τη δική του προτίμηση για τη σωστή αμφίεση παρέλασης και είναι σεβαστή.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: