ΣΙΝΕ

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ο καιρός σήμερα!!! Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα...

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα προβλέπει η ΕΜΥ και για σήμερα. Ο καιρός θα επιδεινωθεί ραγδαία σε όλη τη χώρα, με πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους και σφοδρές καταιγίδες.
Αύριο Δευτέρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Αναλυτικότερα:
 Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, που πιθανόν να είναι ισχυρές κυρίως μέχρι τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη παρουσιάζονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους κυρίως στην ανατολική Μακεδονία- Θράκη θα είναι έντονα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται το βράδυ στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά τις πρωινές ώρες νότιοι, νοτιοδυτικοί 6 με 7 που σταδιακά θα γίνουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιόνιου, Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια πρόσκαιρα δυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 τοπικά 9 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα βόρεια βορειοδυτικοί 5 και σταδιακά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη 8 τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 25 βαθμούς.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παρουσιάζονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στα βόρεια σε βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Πρόγνωση καιρού για 10/10/2011
Για τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που στα ανατολικά και νότια κατά τόπους θα είναι έντονες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται στα δυτικά μέχρι αργά το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 7 με 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: