ΣΙΝΕ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Απίστευτο! Γιατροί στο νοσοκομείο Μυτιλήνης εγχείρισαν σε ηλικιωμένη ...λάθος πόδι!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης άλλο πόδι είχε σπάσει μια ηλικιωμένη γυναίκα και άλλο πόδι… εγχείρησαν!
Το περιστατικό, που είναι πέρα για πέρα... αληθινό, έγινε την περασμένη εβδομάδα και έχει κάνει άνω – κάτω τη διοίκηση του ιδρύματος, που πρόκειται να
διατάξει ΕΔΕ προκειμένου ν’ αποδοθούν ευθύνες σε όποιους ευθύνονται. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα είναι 87 ετών και επρόκειτο να υποβληθεί σε επέμβαση αρχές της περασμένης εβδομάδας στο δεξί πόδι, στο οποίο είχε διαγνωστεί «ρωγμώδες κάταγμα» και ο ορθοπαιδικός που την εξέτασε είχε κρίνει ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. Τη μέρα που είχε προγραμματιστεί το χειρουργείο, φέρεται – σύμφωνα τις εξηγήσεις που δόθηκαν – ο τραυματιοφορέας που πήγε να ετοιμάσει την ηλικιωμένη για την επέμβαση, να τη ρώτησε ποιο πόδι πονάει και η 87χρονη να του έδειξε το άλλο πόδι από το σπασμένο, το οποίο πονούσε λόγω αρθρίτιδας. Τότε ο τραυματιοφορέας ετοίμασε το λάθος πόδι για την επέμβαση, το οποίο οι γιατροί και χειρούργησαν κανονικότατα. Όταν η γυναίκα βγήκε από το χειρουργείο, ο γιος της έμεινε άναυδος όταν διαπίστωσε ότι άλλο πόδι είχε «ρωγμώδες κάταγμα» και άλλο χειρουργήθηκε.
Ειδοποίησε δε τους γιατρούς που προσπάθησαν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Ακούστηκε, μάλιστα, ότι ειπώθηκε πως «και το άλλο πόδι είχε πρόβλημα»!


Ψάχνουν φταίχτη
Εκείνο που προτάσσεται, όμως, περισσότερο ως επιχείρημα είναι ότι έγινε λάθος από τον τραυματιοφορέα, που ετοίμασε λάθος πόδι για την επέμβαση. Βέβαια, αυτό και πάλι δεν μπορεί να δικαιολογήσει τους γιατρούς που χειρούργησαν… το υγιές πόδι.
«Είναι από αυτά που εύχεσαι να μη συμβούν ποτέ σε Νοσοκομείο. Και όμως, μπορεί να συμβεί όταν μια σειρά παρεξηγήσεων-παραλείψεων “συνωμοτήσουν” για να γίνει», λέει στο «Ε» στέλεχος της διοίκησης του Νοσοκομείου, που επιβεβαίωσε το περιστατικό.
Δυο μέρες μετά, πάντως, η ηλικιωμένη γυναίκα χρειάστηκε να… ξαναμπεί στο χειρουργείο, για να γίνει επέμβαση αυτήν τη φορά στο σωστό πόδι.
Οι συγγενείς κατήγγειλαν το περιστατικό στο «Γραφείο του Πολίτη», που προσφάτως ιδρύθηκε και λειτούργησε από τη διοίκηση του ιδρύματος, μόλις πριν από ένα μήνα περίπου. Από εκεί ενημερώθηκε, μάλιστα, η διοίκηση το συμβάν.Το κράτησαν κρυφό
Πληροφορίες αναφέρουν ότι καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί το συμβάν μακριά από τη δημοσιότητα, προκειμένου ν’ αποφευχθεί η δυσφήμηση του ιδρύματος για το πρωτοφανές λάθος.
Ο αναπληρωτής διοικητής του ιδρύματος και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Χρήστος Θεοδώρου, διέταξε να γίνει ΕΔΕ, την οποία θ’ αναθέσει σε ορθοπαιδικό από νοσοκομείο της Αθήνας. Με «δεμένα χέρια» είναι και ο νέος διοικητής, Δημήτρης Κατσιφαράκης, όσον αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί ο διορισμός του και δεν έχει τυπικά την αρμοδιότητα να πάρει πρωτοβουλίες για τέτοιου είδους σοβαρές διοικητικές πράξεις. Ο ίδιος, πάντως, φέρεται να είναι εξοργισμένος από το συμβάν και αποφασισμένος να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα. Πάντως, αρχές της εβδομάδας αναμένεται να γίνει και επισήμως ο διορισμός του, οπότε και σύμφωνα με πληροφορίες θ’ αναλάβει ο ίδιος να χειριστεί την απίστευτη αυτή υπόθεση.
lesvosnews
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: