ΣΙΝΕ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Εξιχνιάστηκε η ληστεία στο «Ελ. Βενιζέλος»!!!

Έπειτα και από τις δύο νέες προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις, η αστυνομία «έκλεισε» την εξιχνίαση της ληστείας που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στο υποκατάστημα της Alpha Bank εντός του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άτομα και κατασχέθηκε το ποσό του 1.041.205 ευρώ.
Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άτομα, τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία
σχεδίασαν, οργάνωσαν και συμμετείχαν στη διάπραξη της ληστείας. Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς άντρες ηλικίας 23, 43, 30 και μία 23χρονη γυναίκα, καθώς και έναν 30χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η αστυνομία με ανακοίνωσή της, ο 23χρονος που συνελήφθη, ο οποίος ήταν υπάλληλος του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, έχοντας σχεδιάσει τη ληστεία από τις αρχές του καλοκαιριού, ζήτησε τη βοήθεια του 30χρονου Έλληνα, ο οποίος τον έφερε σε επαφή με τον 30χρονο Αλβανό.
Χθες το απόγευμα η αστυνομία εντόπισε αρχικά τον 30χρονο Αλβανό στα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου και τους υπόλοιπους στην περιοχή των Εξαρχείων.
Όλοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου, μετά την ολοκλήρωση των αστυνομικών ερευνών και προανακριτικών ενεργειών, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για την κατά περίπτωση συμμετοχής τους στην υπόθεση της ληστείας.
Ο 30χρονος Αλβανός αναγνωρίστηκε από τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος της τράπεζας, ως ο δράστης της ληστείας. Στο σπίτι και στον επαγγελματικό του χώρο, στην περιοχή των Εξαρχείων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 7.795 ευρώ, ένα πιστόλι, 100 φυσίγγια, τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες, μία συσκευή πλαστικοποίησης, 4 στιλέτα, ένα ρόπαλο, μία εργαλειοθήκη, μία κουκούλα full-face, ένας σκούφος κι ένα κράνος.
Σε έρευνα στο σπίτι 43χρονου ημεδαπού, επίσης στην περιοχή των Εξαρχείων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 739.530 ευρώ, 31.066 δολάρια Η.Π.Α., 1.770 δολάρια Καναδά, 200 ελβετικά φράγκα, 280 δολάρια Αυστραλίας, 10.000 γιεν Ιαπωνίας, 8.990 λίρες Αγγλίας, ένα πιστόλι των 0,22mm με γεμιστήρα, 622 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο γεμιστήρες πιστολιών, ένας ηλεκτρικός εκκενωτής ρεύματος και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Επίσης ο 30χρονος ημεδαπός οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στο πάρκινγκ στο Παλαιό Φάληρο και τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 293.880 ευρώ.
Συνολικά βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό του 1.041.205 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Δείτε περισσότερα θέματα 
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: