ΣΙΝΕ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Η βαρεμάρα... σκοτώνει!!!

Μια νέα βρετανική μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει ότι όσοι βαριούνται τη ζωή τους τείνουν να πεθαίνουν νωρίτερα συγκριτικά με εκείνους που διατηρούν τα ενδιαφέροντά τους. Συγκεκριμένα, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από κάποια καρδιακή πάθηση ή από εγκεφαλικό.
Ερευνητές του τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College του Λονδίνου (UCL) μελέτησαν τις
απαντήσεις που είχαν δώσει 7.524 δημόσιοι υπάλληλοι, ηλικίας από 35 έως 55 ετών, σε έρευνα που είχε διεξαχθεί γύρω στα μέσα της δεκαετίας του '80. Πέρυσι τον Απρίλιο, εξέτασαν και πάλι τις περιπτώσεις τους και είδαν ποιοι από τους ερωτηθέντες είχαν πεθάνει.
Αυτό που διαπίστωσαν λοιπόν είναι ότι ανάμεσα σε όσους είχαν δηλώσει πριν από 25 χρόνια ότι βαριόντουσαν αφόρητα, καταγραφόταν το υψηλότερο ποσοστό θανάτων. Οι γυναίκες αντιμετώπιζαν διπλάσιο κίνδυνο σε σχέση με τους άνδρες συμμετέχοντες, καθώς έδειξαν να βαριούνται πολύ συχνότερα. Επίσης, τα άτομα που έκαναν δουλειές οι οποίες δεν απαιτούσαν εξειδίκευση, έτειναν να βαριούνται πολύ περισσότερο συγκριτικά με τους υπόλοιπους.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πολύ πιθανό κάτι τέτοιο να οφείλεται στις ανθυγιεινές συνήθειες που υιοθετούν συνήθως οι άνθρωποι που δεν έχουν ενδιαφέροντα στη ζωή τους. Το κάπνισμα , για παράδειγμα, η κατανάλωση αλκοόλ και το ανθυγιεινό φαγητό είναι μερικές από αυτές, και οι οποίες ''αφαιρούν'' χρόνια από τη ζωή τους.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: