ΣΙΝΕ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Aυτόφωρο για όσους εμποδίζουν τα απορριμματοφόρα!

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου προκάλεσε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην αποκομιδή των σκουπιδιών εξαιτίας κινητοποιήσεων εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Η κ. Ράικου, με αφορμή σχετική επιστολή του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ο οποίος θέτει θέμα Δημόσιας Υγείας από τον
αποκλεισμό του ΧΥΤΑ, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα των σκουπιδιών που σωρεύονται στις γειτονιές, λόγω κατάληψης στον ΧΥΤΑ Φυλής και αδυναμίας λειτουργίας του χώρου.
Η εντολή της Εισαγγελέως είναι να εφαρμόζεται αμέσως η αυτόφωρη διαδικασία, με συλλήψεις υπαιτίων, στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται παρεμπόδιση απορριματοφόρων οχημάτων να εισέλθουν και να εναποθέσουν το φορτίο τους στον χώρο του ΧΥΤΑ.
Κόντρα ΠΟΕ-ΟΤΑ – Καμίνη
Στο μεταξύ, επίθεση στο Γιώργο Καμίνη εξαπέλυσε νωρίτερα η ΠΟΕ - ΟΤΑ με αφορμή την προσφυγή του δημάρχου ΑΘηναίων στην Εισαγγελία Αθηνών ζητώντας την ποινική δίωξη όσων ευθύνονται για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.


Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγορεί τον κ. Καμίνη ότι λειτουργεί σαν «συνήγορος της κυβέρνησης», επιλέγοντας την ποινικοποίηση και τον εκφοβισμό των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Για τους λόγους αυτούς διαμηνύει ότι σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ενισχύεται η περιφρούρηση της κινητοποίησης στο ΧΥΤΑ της Φυλής την ώρα που κλιμακώνοντας οι καταλήψεις δημοτικών κτηρίων, γκαράζ και ΧΥΤΑ σε όλη τη χώρα.
Τέλος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης 11 Οκτωβρίου στην Πλατεία Καραϊσκάκη και την πορεία που θα ακολουθήσει προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή. Την ίδια ημέρα, θα γίνει στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου.
Ν.Χιωτάκης: Έσχατο μέσο η προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τον ΧΥΤΑ Φυλής
Την άμεση έναρξη διαλόγου με την ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φυλής ζήτησε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΔΚΝΑ Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος απαντώντας στο αίτημα του δημάρχου Αθηναίων για παρέμβαση της Δικαιοσύνης, τονίζει ότι κάτι τέτοιο αποτελεί έσχατο μέσο.
«Η ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί νέα. Απέναντι στην επίθεση που δέχεται η αυτοδιοίκηση με την περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων, τη μείωση του προσωπικού και την απαξιωτική συμπεριφορά της κυβέρνησης κατανοώ τα περισσότερα των αιτημάτων τους» τονίζει ο κ.Χιωτάκης.
«Σε μια περίοδο που το εισόδημα των εργαζομένων συρρικνώνεται, η λύση πρέπει να δοθεί με ειλικρινή διάλογο. Οι καταλήψεις είναι ακραία ενέργεια και πράγματι εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία» συνεχίζει ο κ. Χιωτάκης.
«Προτείνω να ξεκινήσει σήμερα διάλογος με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών και τη συμμετοχή του νέου προέδρου της Π.Ε.Δ. Αττικής Δημάρχου Αγ. Αναργύρων Νίκου Σαράντη και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, προκειμένου να αποφύγουμε το κουκούλωμα των πραγματικών προβλημάτων και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, που είναι το έσχατο μέσο» καταλήγει.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: