ΣΙΝΕ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Έρχονται εννέα Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) στην Εγνατία!

Τη δημιουργία εννιά Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), κατά μήκος της Εγνατίας οδού, προωθεί πλέον με ταχύτατες διαδικασίες η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», προκειμένου να λύσει το πρόβλημα ανεφοδιασμού των οχημάτων αλλά και της ανάπαυσης των οδηγών. Το καλοκαίρι που τελειώνει σε λίγες μέρες ήταν το τελευταίο χωρίς... βενζίνη στον αυτοκινητόδρομο, καθώς σύμφωνα με το σχεδιασμό, το αργότερο μέχρι τον επόμενο Μάιο σε
πέντε σημεία κατά μήκος του άξονα θα υπάρχουν οι βασικές υποδομές εξυπηρέτησης των μετακινουμένων. Μέχρι και σήμερα ο σύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομος, μήκους 670 χιλιομέτρων, ο οποίος διασχίζει τη Βόρεια Ελλάδα από τους Κήπους του Έβρου μέχρι την Ηγουμενίτσα, παρά το ότι έχει παραδοθεί στο σύνολό του δε διαθέτει ούτε ένα βενζινάδικο αλλά ούτε και ένα πάρκινγκ.
Το πρώτο βενζινάδικο επί της Εγνατίας οδού, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2010.....
Οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών θα παρέχουν τη δυνατότητα στάσης ή ολιγόωρης στάθμευσης, ενώ θα καλύπτουν ανάγκες των ταξιδιωτών όπως εστίαση, χρήση τηλεφώνου, μίνι μάρκετ, χρήση χώρων υγιεινής. Ταυτόχρονα, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν ανάγκες ανεφοδιασμού, συντήρησης ή οδικής βοήθειας του αυτοκινήτου τους.
Στους διαγωνισμούς της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» υπάρχει προθεσμία εννιά μηνών για την κατασκευή του βενζινάδικου με τουαλέτες και μίνι μάρκετ, ενώ η προθεσμία για την κατασκευή των υπόλοιπων κτιρίων είναι 18 μήνες. Οι παραχωρησιούχοι υποχρεούνται να κατασκευάσουν εστιατόριο, καφετερία, τουαλέτες, ντους, παιδική χαρά, που αποτελούν βασικές χρήσεις, ενώ θα μπορούν να προτείνουν και επιπλέον χρήσεις. Σε όλους τους σταθμούς προβλέπεται να λειτουργούν μόνιμες εκθέσεις τοπικών προϊόντων, από τα κατά τόπους επιμελητήρια, ενώ μέσα στα μίνι μάρκετ θα υπάρχουν παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.
Οι θέσεις των σταθμών:
ΣΕΑ Μάκρης (στην Αλεξανδρούπολη)
ΣΕΑ Σώστη (στην Κομοτηνή)
ΣΕΑ Καρβάλης (στην Καβάλα)
ΣΕΑ Νυμφόπετρας (κοντά στις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη)
ΣΕΑ Πλατάνου (στο Κλειδί Ημαθίας)
ΣΕΑ Τετραλόφου (κοντά στην Κοζάνη)
ΣΕΑ Γρεβενών
ΣΕΑ Περιστερίου (κοντά στο Μέτσοβο)
ΣΕΑ Ελευθεροχωρίου (κοντά στην Ηγουμενίτσα)
Δείτε περισσότερα θέματα 
alexpolisonline

Δεν υπάρχουν σχόλια: