ΣΙΝΕ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Σχολείο και το Σάββατο εάν συνεχιστούν οι καταλήψεις...

Μαθήματα και το Σάββατο, προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες, θα υποχρεωθούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές των υπό κατάληψη σχολείων όπως δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.
«Σέβομαι και κατανοώ την πικρία και τα αδιέξοδα στην κάθε οικογένεια. Το να κάνεις, όμως, κατάληψη για να διαμαρτυρηθείς δεν το θεωρώ σωστό. Μπορείς με πολλούς ειρηνικούς τρόπους να
διαμαρτυρηθείς. Η Δημοκρατία μας το επιτρέπει. Κλείνουν το σχολείο, αλλά θα αναγκαστούν να πηγαίνουν το Σάββατο για να μη χαθεί ούτε μία εκπαιδευτική ώρα προς όφελος των παιδιών και της Παιδείας» τόνισε, μιλώντας στη ΝΕΤ.
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι καταλήψεις «έχουν γίνει της μόδας» και «στρέφονται εναντίον των ίδιων των μαθητών».
Αναφερόμενη στις καταστροφές που έγιναν σε σχολεία της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας έκανε λόγο για «επικίνδυνα φαινόμενα». «Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να ειδοποιούνται οι Αρχές. Έχουν υποχρέωση τα στελέχη της εκπαίδευσης να ειδοποιούν τις Αρχές. Δεν μπορεί το υπουργείο να είναι σε όλα τα σχολεία» είπε.
Για το θέμα των σχολικών βιβλίων, η κ.Χριστοφιλοπούθλου διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση μέσα στον Οκτώβριο θα έχει εξομαλυνθεί πλήρως.
ΤΑ ΝΕΑ
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: