ΣΙΝΕ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που άλλαξε την εποχή μας!

Ο Steve Jobs, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στην ηλικία των 56 χρόνων σύμφωνα με ανακοίνωση της Apple.
Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής: "Η Apple έχασε έναν οραματιστή και μια δημιουργική ιδιοφυΐα και ο κόσμος έχασε έναν εκπληκτικό άνθρωπο. Όσοι από εμάς ήταν αρκετά τυχεροί να γνωρίσουμε και να
συνεργαστούμε με τον Steve χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο και εμπνευσμένο μέντορα. Ο Steve αφήνει πίσω του μια εταιρεία που μόνο αυτός θα μπορούσε να είχε χτίσει και το πνεύμα του θα παραμείνει για πάντα το θεμέλιο της Apple".
Εμβληματική προσωπικότητα της Silicon Valley, υπήρξε ο εμπνευστής των υπολογιστών Macintosh, του iPod, του iphone και του iPad, φέρνοντας επανάσταση στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας.
Έχει χαρακτηριστεί ως οραματιστής στο χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία, ενώ ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή.
Ο ίδιος τον Ιανουάριο πήρε ιατρική άδεια από την Apple λόγω της επάρατης νόσου και τον Αύγουστο παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, διότι «δε θα μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και στις προσδοκίες της εταιρείας». Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο θάνατός του ήρθε ακριβώς μία ημέρα μετά την παρουσίαση του iPhone 4s.
Steve Jobs: Δύσκολος στην επικοινωνία, σκληρός στη συνεργασία και στη διαπραγμάτευση, ενοχλητικά τελειομανής, αλλά παρ' όλα αυτά «καταδικασμένος» να πετυχαίνει.
Ποιος θα περίμενε ότι ένα παιδί υιοθετημένο, που δεν τέλειωσε ποτέ το πανεπιστήμιο, θα έφτανε να χτίσει μέσα σε ένα γκαράζ τη Νο 1 εταιρεία της Αμερικής;
Κι όμως, ο Steve Jobs υπήρξε τόσο χαρισματικός και οραματιστής, που δεν θα μπορούσε να μην πετύχει.
Γεννήθηκε το 1955 στο Σαν Φρανσίσκο και αμέσως υιοθετήθηκε από μια οικογένεια στη Σίλικον Βάλεϊ, την περίοδο που τα χωράφια έδιναν τη θέση τους στις πρώτες κατοικίες για τους υπαλλήλους των αναπτυσσόμενων τεχνολογικών εταιρειών.
Το 1972 αποφοίτησε από το λύκειο και γράφτηκε στο κολέγιο Ριντ στο Πόρτλαντ, το οποίο όμως εγκατέλειψε από το πρώτο κιόλας εξάμηνο.
Συνέχισε, ωστόσο, να παρακολουθεί κάποια μαθήματα -όπως αυτό της καλλιγραφίας!- και να κοιμάται στο πάτωμα των δωματίων των φίλων του, κερδίζοντας χρήματα για φαγητό από την ανακύκλωση κουτιών αναψυκτικών.
Οπως εξήγησε ο ίδιος αργότερα, το μάθημα καλλιγραφίας τον βοήθησε να δημιουργήσει τις διαφορετικές γραμματοσειρές στο Macintosh.
Πριν γνωρίσει τον μετέπειτα συνιδρυτή της Apple, Στιβ Βόσνιακ, ταξίδεψε στην Ινδία σε αναζήτηση πνευματικής καθοδήγησης. Επέστρεψε πίσω… βουδιστής, με ξυρισμένο κεφάλι και παραδοσιακά ινδικά ρούχα.
Εκείνη την περίοδο, μάλιστα, ομολόγησε ότι είχε κάνει χρήση παραισθησιογόνων ουσιών, κάτι που χαρακτήρισε ως ένα από τα δύο-τρία σημαντικότερα πράγματα που έχει κάνει στη ζωή του.
Το δεύτερο, φυσικά, ήταν το στήσιμο της Apple σε συνεργασία με τον Βόσνιακ. Οπως αποκαλύπτουν πρώην συνεργάτες του, κάθε μέρα στην εταιρεία αποτελούσε για εκείνον μια νέα περιπέτεια.
Είχε την περιέργεια ενός μικρού παιδιούύ. Την ίδια στιγμ,ή όμως, ήταν υπερβολικά καινοτόμος, αδιάλλακτος και πεισματάρης, με αποτέλεσμα να συγκρούεται συχνά με τους συναδέλφους του, βάζοντας πάντα το καλό της εταιρείας πάνω από το δικό του.
Αυτό ακριβώς έκανε και με την ανακοίνωση της παραίτησής του, προφυλάσσοντας έτσι την εταιρεία που ο ίδιος ανέδειξε ως Νο 1 της Αμερικής.
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: