ΣΙΝΕ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Η Σαμοθράκη κι η Αλόνησος ανάμεσα στις παραλίες που βραβεύτηκαν από την ΕΕ

Για την υψηλή ποιότητα των παραλίων τους βραβεύτηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παράλιων και Παράκτιων Περιοχών (EUCC) η Ιεράπετρα, Αλόνησος, Χίος, Κως, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Ρόδος, Σαμοθράκη, Λέσβος, Ρέθυμνο, Νάξος, Σάμος και Ηγουμενίτσα.
Η 1η Πανελλήνια τελετή Βράβευσης, για υψηλής ποιότητας παραλίες, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο στην μεγάλη Παραλία της
Ιεράπετρας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παράλιων και Παράκτιων Περιοχών, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Δήμο Ιεράπετρας.
Τα βραβεία παρέλαβαν Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, των 13 Δήμων της χώρας, από τον Γενικό Διευθυντή της EUCC κ. A. Shalman ο οποίος παρουσίασε τα κριτήρια επιλογής, τα σημεία που διακρίθηκε κάθε περιοχή και τη βαθμολογία που απέσπασε από επισκέπτες και κριτική επιτροπή. Ακομη μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την Ελλάδα τονίζοντας πως είναι ο τόπος που μαγεύει τους επισκέπτες ως ένας παράδεισος στη γη.
Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι <<η διεθνής αυτή πανευρωπαϊκή διάκριση δεν περνά απαρατήρητη, καθώς διευρύνει τους αναπτυξιακούς ορίζοντες της περιοχής μας, που η διαδρομή τους περνά μέσα από το δυναμικό τρίπτυχο: περιβάλλον, φύση, πολιτισμός. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης , Σταύρος Αρναουτάκης κατά τον χαιρετισμό του ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η Περιφέρεια Κρήτης θα παρουσιάσει την Εταιρεία Τουρισμού Κρήτης στην οποία θα συμμετέχουν η Περιφέρεια, οι Δήμοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι με το τουρισμό φορείς, προκειμένου με οργανωμένο τρόπο να προχωρήσει η προβολή του νησιού. " Θέλω να σας βεβαιώσω, πως για την Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας", ανέφερε ο δήμαρχός της Σήφης Αναστασάκης, " ο τουρισμός αποτελεί τον ένα από τους δύο βασικούς πυλώνες της οικονομίας και των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών μας για τον τόπο. Βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας, του σχεδιασμού που κάνουμε αλλά και των δράσεων που αναπτύσσουμε. Για το λόγο αυτό άλλωστε, η σημερινή τελετή βράβευσης των παραλιών που διακρίθηκαν απ' όλη την Ελλάδα, αποτελεί μια μέρα γιορτής για την Ιεράπετρα την οπαία χαρακτήρισε ως γιορτή για όλη την τοπική κοινωνία και για τους ανθρώπους που υπηρετούν τον τουρισμό στην περιοχή".
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: