ΣΙΝΕ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Καλό χειμώνα για τη Β’ Εθνική...

Η κλήρωση των αγώνων μπορεί να έγινε, το πρωτάθλημα όμως της Φούτμπολ Λιγκ (Β’ Εθνική) δεν πρόκειται να αρχίσει ούτε στις 23 του μήνα μετά τις νέες πειθαρχικές διώξεις στις οποίες προχώρησαν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς.
Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς Φάκος και Αντωνακάκης προχώρησαν χθες σε διώξεις εις βάρος των ΠΑΕ Πιερικός, Εθνικός Αστέρας, Αναγέννηση Επανομής, Αετός Σκύδρας, Εθνικός Φιλιππιάδας και Δόξα Κρανούλας.
Από τις έξι ΠΑΕ, οι τρεις - Πιερικός, Εθνικός Αστέρας, Επανομή, η οποία προβιβάστηκε φέτος - συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, το οποίο βρίσκεται και πάλι στον αέρα.
Τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο πρωτάθλημα άρχιζε στα μέσα
Σεπτεμβρίου.
Φέτος η έναρξή του προγραμματίστηκε για τις 15 Οκτωβρίου, μετατέθηκε πριν από ένα 10ήμερο για τις 23 του μήνα, αλλά όλα δείχνουν πως ούτε αυτήν την ημερομηνία θα αρχίσει.
Μάλιστα, μέχρι αύριο ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η Ενωση Β'-Γ' Εθνικής αναμένεται να προχωρήσει σε νέα αναβολή με δεδομένο ότι ακόμη εκκρεμούν:
1. Η εκδίκαση των εφέσεων επί των αθωωτικών αποφάσεων για Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας.
2. Η έφεση του Αγροτικού Αστέρα, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή υποβιβασμού.
3. Η συζήτηση - στις 18 του μήνα - και η απόφαση επί της προσφυγής που έχουν κάνει στο Διαιτητικό Δικαστήριο οι ΠΑΕ Λάρισα και Πανσερραϊκός. Προσφυγή με την οποία ουσιαστικά επιζητούν να συμμετάσχουν αυτές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, αντικαθιστώντας τον Βόλο και την Καβάλα.
4. Η απόφαση επί της έφεσης της Παναχαϊκής για τον υποβιβασμό της, η οποία εκδικάστηκε χθες, με τον πρώην γενικό αρχηγό της ομάδας κ. Σταθάκη να επαναλαμβάνει πως ο Κούγιας τού έδωσε χρήματα για να «δέσει» το παιχνίδι με τη Χερσόνησο.
Μέχρι λοιπόν να τελεσιδικήσουν όλες οι παραπάνω υποθέσεις θα απαιτηθούν τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες. Κάτι που σημαίνει πως στην καλύτερη περίπτωση το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής θα αρχίσει το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου. Εκτός αν υπάρξουν και νέες πειθαρχικές διώξεις, κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί.
ΚΑΙ ΣΤΗΝΓ' ΕΘΝΙΚΗ
Οσον αφορά την Γ' Εθνική; Οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι εξαιρετικά επισφαλής. Οι χθεσινές διώξεις που ασκήθηκαν από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς αφορούν τα παιχνίδια:
1. Δόξα Κρανούλας - Αναγέννηση Επανομής (27/4/2011), για δωροδοκία και στοίχημα.
2. Εθνικός Φιλιππιάδας - Αετός Σκύδρας (8/3/2011), για δωροδοκία.
3. Εθνικός Αστέρας - Πιερικός (15/11/2009), για δωροδοκία και στοίχημα.
4. Διαγόρας - Πιερικός (19/3/2011), για δωροδοκία.
Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Εμμανουήλ Αντωνακάκης, σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaSport Fm, κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος φάνηκε από τις αποφάσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών.
«Προσωπικά δεν είμαι ικανοποιημένος. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις εμφανίζομαι αντίθετος με τις αποφάσεις των οργάνων και των εξεταστικών επιτροπών, γι' αυτό κιόλας ασκούμε εφέσεις μαζί με τον κ. Φάκο» τόνισε ο κ. Αντωνακάκης και συνέχισε: «Επειδή, λοιπόν, έχουμε ασκήσει εφέσεις σε πάρα πολλές περιπτώσεις, σημαίνει ότι τόσο εγώ, όσο και ο κ. Φάκος, διαφωνούμε. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις με τις οποίες συμφωνούμε. Τις περισσότερες φορές όμως βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα με τις επιτροπές. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εμείς είμαστε πιο σωστοί, αλλά συμβαίνει. Οι αποφάσεις μεταξύ των επιτροπών γρονθοκοπούνται. Η άποψή μας είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει μία πρωτοβάθμια επιτροπή για όλα».
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δημήτρης Δοντάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: