ΣΙΝΕ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Τέλος στο επίδομα γάμου!!!

Αποχαιρετούν οριστικά το επίδομα γάμου και τα έξοδα μετακίνησης αρκετές κατηγορίες εργαζομένων.
Χάνουν από την 1-11-2011 το επίδομα γάμου των 35 ευρώ το μήνα και οι 250.000 λειτουργοί του Δημοσίου, δηλαδή οι
στρατιωτικοί, οι λιμενικοί, οι πυροσβέστες, οι δικαστικοί, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι καθηγητές των ΤΕΙ, οι ερευνητές, οι γιατροί του ΕΣΥ και οι διπλωματικοί υπάλληλοι.
Αυτό προβλέπει διάταξη-βόμβα που προσέθεσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην παράγραφο 1 του άρθρου 32 του πολυνομοσχεδίου για τα νέα χαράτσια και το μισθολόγιο.
Ωστόσο, με άλλες προσθήκες του κ. Βενιζέλου στο πολυνομοσχέδιο προβλέποτναι τα εξής:
* Αυξάνονται από τα 700 στα 900 ευρώ οι θέσεις ευθύνης για τους Γενικούς και τους περιεφερειακούς Διευθυντές.
*Τα επιδόματα θέσης ευθύνης αυξάνονται και διαμορφώνονται σε 450 ευρώ το μήνα για τους Προϊσταμένους Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης των Περιφερειακών ΔΙευθύνσεων Εκπαίδευσης, σε 400 ευρώ το μήνα για τους Σχολικούς Συμβούλους προσχολικής αγωγής, δημοτικής εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και για τους Προϊσταμένους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε 350 ευρώ για τους Διευθυντές των Ενιαίων Λυκείων και των Επαγγελματικών.
* Καταργούνται τα έξοδα κίνησης που καταβάλλονται ανεξαρτήτως της μετακίνησης των υπαλλήλων.
* Το πλαφόν των 1.900 ευρώ το μήνα, το οποίο επιβάλλεται στις αποδοχές των εργαζομένων σε εκτός Χρηματιστηρίου επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου, επεκτείνεται και στις αποδοχές των εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις.
* Επιβάλλεται πλαφόν στις αποδοχές των εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο και βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.
* Παρατείνεται μέχρι το 2015 η ισχύς των παραπάνω μέτρων.
* Ορίζεται ότι εάν η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις παραπάνω επιχειρήσεις είναι μεγαλύτερη του 30%, τότε μέχρι το 30% η μείωση θα γίνει άμεσα από 1-11-2011 και το υπόλοιπο ποσοστό μείωσης θα καταβληθεί σε2 ισόποσες ετήσιες δόσεις.
* Από την 1-1-2012 η αταβολή των αποδοχών των αποσπασμένων θα γίνεται από τις υπηρεσίες στις οποίες έχουν τοποθετηθεί.
Seleo.gr News
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: