ΣΙΝΕ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Εξωσωματική: Η εμφύτευση ενός εμβρύου μειώνει την αποτυχία...

Η εμφύτευση ενός μονάχα εμβρύου σε γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση δεν μειώνει τις πιθανότητές τους να μείνουν έγκυοι, αλλά μειώνει σημαντικά τις δίδυμες κυήσεις και τους κινδύνους που αυτές συνεπάγονται.
Ερευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα δείχνει ότι η παραδοσιακή μέθοδος εξωσωματικής γονιμοποίησης που βασιζόταν στην εμφύτευση πολλών εμβρύων στη μήτρα δεν συμβάλλει στην επιτυχή έκβαση της κύησης.
Η νέα τεχνολογία όμως έχει βοηθήσει στην αύξηση των γεννήσεων με
την εμφύτευση μόνο ενός εμβρύου, ειδικά τις γυναίκες νεαρής ηλικίας που κρίνεται ότι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνουν έγκυοι.
«Στο παρελθόν χρειαζόταν η εμφύτευση πολλαπλών εμβρύων προκειμένου να αυξάνονται οι πιθανότητες καλού αποτελέσματος» δηλώνει η Τζέσικα Κρέσοϊκ, επικεφαλής της σχετικής έρευνας.
Οπως εξηγεί, πριν από τη βελτίωση της τεχνολογίας οι γιατροί μπορεί να εμφύτευαν και έξι έμβρυα κάθε φορά, ελπίζοντας ότι έτσι, έστω και ένα από αυτά, θα είχε ως αποτέλεσμα την εγκυμοσύνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, δεν πρέπει να γίνεται εμφύτευση άνω των δύο εμβρύων σε γυναίκες κάτω των 35 ετών.
Τα παιδιά που συλλαμβάνονται μέσω εξωσωματικής κάθε χρόνο αποτελούν μόλις το 1% των γεννήσεων στις ΗΠΑ, αλλά αυτή η μέθοδος ευθύνεται για το 17% των διδύμων, επισημαίνει η Κρέσοϊκ.
Η εμφύτευση ενός εμβρύου σε όλες τις γυναίκες κάτω των 38 ετών που υποβάλλονται στον πρώτο γύρο εξωσωματικής έγινε το απόλυτο πρωτόκολλο στην κλινική της δρ Κρέσοϊκ από το 2004 και μετά. Τα δεδομένα για πέντε χρόνια, πριν και μετά από εκείνη τη φάση, έδειξαν ότι τα ποσοστά γεννήσεων δεν εμφάνισαν κάμψη. Το αντίθετο μάλιστα: βελτιώθηκαν!
Πριν από το πρωτόκολλο της εμφύτευσης ενός μόνο εμβρύου, το 51% όλων των γυναικών που ήταν κάτω από τα 38 τους έμειναν έγκυοι και γέννησαν τουλάχιστον ένα ζωντανό μωρό. Το αντίστοιχο ποσοστό μετά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου ήταν 56%. Τέλος, το ποσοστό των γυναικών με πολλαπλές κυήσεις μειώθηκε από 35% σε 18%.
Espressonews.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: