ΣΙΝΕ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ο Νίνης πάει Μαντσεστερ;

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφέρεται για τον Σωτήρη Νίνη. Ο Άλεξ Φέργκιουσον έχει γλυκοκοιτάξει και άλλους Έλληνες παλαιότερα. Ποιοι ήταν και πόσο υπαρκτό είναι το σενάριο Νίνη;
Οι μεταγραφικοί στόχοι του Φέργκιουσον:

Σωτήρης Νίνης
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ενδιαφερθεί και στο παρελθόν για τον Νίνη. Δεν είναι και το πιο σύνηθες ένας 16χρονος να αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και να ντριπλάρει με εντυπωσιακό τρόπο τους αντιπάλους του. Αυτό έκανε εντύπωση στον Φέργκιουσον, ο οποίος φέρεται να επανέρχεται για την απόκτηση του Έλληνα διεθνή παρά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο Ισραήλ και θα τον αφήσει για αρκετούς μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.
Γιώργος Σαμαράς
Ο Γιώργος Σαμαράς ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΟΦΗ, αλλά σε ηλικία μόλις 16 ετών μετακόμισε στην Ολλανδία για μια καλύτερη τύχη. Έπαιξε, αναδείχθηκε μέσα από τη Χέρενφεϊν και έγινε στόχος μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε την… καρδιά του το 2006, ενώ φήμες έκαναν λόγο για ενδιαφέρον των «κόκκινων διαβόλων» προς το πρόσωπό του, με τον Άλεξ Φέργκιουσον να στέλνει σκάουτερ για να τον παρακολουθήσουν.
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς
Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς αποκάλυψε με την αποχώρησή του από την ενεργό δράση πως είχε προτάσεις από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες στο παρελθόν, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά τις… απαρνήθηκε για τα χάρη του Ολυμπιακού, επιλέγοντας να μείνει στο λιμάνι της καρδιάς του.
Χρήστος Πατσατζόγλου
Ο Χρήστος Πατσατζόγλου είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά στον Ολυμπιακό μετά τη μεταγραφή του από την Ξάνθη το 2000 και δεν άργησε να μπει στο… μάτι του Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος τον θεωρούσε μεγάλο ταλέντο και είχε στείλει και σκάουτερ στην Ελλάδα για να τον παρακολουθήσουν. Ωστόσο, ο σοβαρός τραυματισμός του παίκτη στον αχίλλειο τένοντα το 2003, του στέρησε την καριέρα στα αγγλικά γήπεδα.
Βασίλης Τοροσίδης
Η εξέλιξή του στον Ολυμπιακό ήταν ραγδαία και τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, οι οποίες δεν… σταματούν να στέλνουν κατασκόπους για να παρακολουθούν από κοντά τον Έλληνα αμυντικό.
Χρήστος Αλεξίου
Το ελληνικό κοινό δεν τον ξέρει, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ναι. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν στείλει φαξ στην ομάδα του Τύρναβου για να πάρουν άδεια να δοκιμάσουν τον 19χρονο υψηλόσωμο επιθετικό (1.92 μ.). Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είδε σε αυτόν έναν παίκτη με πολύ καλή τεχνική για το ύψος του και του έδωσε την ευκαιρία να δοκιμαστεί στον αγγλικό σύλλογο μαζί με 100 ταλαντούχους νεαρούς.
Καπνός χωρίς… φωτιά
Το παρελθόν δείχνει ότι το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για Έλληνες ποδοσφαιριστές ή παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος ήταν… φούμαρα, καθώς αν υπήρξε πρόταση, ποιος μπορεί να πει… όχι σε μια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;
sday.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: