ΣΙΝΕ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Πρωτοφανή μέτρα προστασίας πολιτικών στο Σύνταγμα!


Σε εγρήγορση η Ελληνική Αστυνομία, για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, εξαιτίας των έντονων φραστικών επεισοδίων κατά πολιτικών προσώπων. Σε αστυνομικό κλοιό Σύνταγμα και κέντρο Θεσσαλονίκης. Διαβάστε στο NEWS 247 τα μέτρα που έχουν ληφθεί.
Σχέδιο προστασίας πολιτικών στελεχών από φραστικές επιθέσεις, αλλά και από κάθε είδους έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ.
Για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων εναντίον πολιτικών που θα παραστούν στις σημερινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η αστυνομία έχει στήσει ολόκληρο επιχειρησιακό πλάνο.
Σε αστυνομικό κλοιό η πλατεία Συντάγματος, ενόψει της μαθητικής παρέλασης που ξεκινά στις 11.00, ενώ είναι απαγορευμένο για τους πολίτες να πλησιάσουν πολύ κοντά στα σχολεία που θα παρελαύνουν.
Από την Όθωνος μέχρι και τη Βασιλέως Γεωργίου υπάρχουν κιγκλιδώματα που απαγορεύουν την πρόσβαση. Το ίδιο συμβαίνει και στα σκαλιά του Μετρό. Η άνοδος προς την Αμαλίας και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη απαγορεύεται.
Οι αστυνομικοί έδιωξαν ως και τους αλλοδαπούς μικροπωλητές που πωλούσαν ελληνικές σημαίες στην πλατεία.
Δεν έλειψαν ως και οι εντάσεις με πολίτες που δεν ήθελαν να φύγουν από το χώρο απέναντι απ' τους επίσημους.

Σε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη
Με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα διεξαχθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση αλλά και σε όλες τις περιοχές της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας, όπου θα παραστούν στελέχη της κυβέρνησης, βουλευτές και πολιτικοί, θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή οι πολιτικοί με αγανακτισμένους πολίτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, δεν είναι και λίγοι εκείνοι οι πολιτικοί που ενημέρωσαν την Αστυνομία για το σημερινό πρόγραμμά τους, έτσι ώστε να τους προστατεύσουν σε περίπτωση που δεχτούν φραστικές επιθέσεις από το πλήθος ή κάποιοι κινηθούν απειλητικά εναντίον τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες Τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη, με τις αποδοκιμασίες σε βάρος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, αποτέλεσαν την κύρια αφορμή για τη χάραξη του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. με το κωδικό όνομα "Παρέλαση".
Ο φόβος έντονων φραστικών επεισοδίων αλλά και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας κάνει τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. να καταστρώσουν σχέδιο και να λάβουν έκτακτα μέτρα για την αποτροπή θερμών επεισοδίων.
Ετσι, αστυνομικοί της Ασφάλειας, διμοιρίες των ΜΑΤ, περιπολικά και άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα περιπολούν και θα βρίσκονται στον χώρο της παρέλασης στη συμπρωτεύουσα, ενώ ανάλογα μέτρα μικρότερης εμβέλειας σε ό,τι έχει να κάνει με τον αριθμό των δυνάμεων θα παρθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: