ΣΙΝΕ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Κλειδιά τέλος! Οι πόρτες θα ανοίγουν με χειρονομίες!

Ομάδα ερευνητών στην Ταϊβάν κέρδισε το πρώτο βραβείο σε μεγάλο διαγωνισμό τεχνολογίας παρουσιάζοντας μια τεχνολογία που επιτρέπει σε κάποιον να ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του με μια απλή κίνηση του χεριού καταργώντας έτσι τη χρήση κλειδιών.
Τα... αόρατα κλειδιά!
«Σύντομα δεν θα υπάρχει λόγος να ανησυχεί κάποιος μήπως ξεχάσει ή χάσει τα κλειδιά του» αναφέρει ο Τσάι Γιάο Πιν του
Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Επιστήμης Βόρειας Ταϊβάν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.
Το όλο σύστημα βασίζεται σε ένα τσιπ που μπορεί να ανιχνεύει την κίνηση και στις τρεις διαστάσεις, τεχνολογία που χρησιμοποιείται και στις νέας γενιάς παιχνιδομηχανές όπως το Wii της Nintendo. Ο κάτοχος του συστήματος το μόνο που έχει να κάνει είναι επιλέξει μια συγκεκριμένη κίνηση με το χέρι που θα λειτουργεί ως... κλειδί μιας πόρτας και να την καταχωρεί στην μνήμη του συστήματος.
Κουνάς το χέρι σου και ξεκλειδώνεις!
Έτσι στην συνέχεια κάθε φορά που θα θέλει να ανοίξει αυτή την πόρτα το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει είναι να κουνήσει το χέρι του. Το βραβείο που κέρδισε το σύστημα κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών εταιριών που προσέγγισαν την ερευνητική ομάδα για να συνεργαστούν. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι θα χρειαστεί διάστημα έξι μηνών για να μπει το σύστημα τους σε βιομηχανική παραγωγή και να βγει στην αγορά.
Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια και προς το παρόν δεν έχει απαντηθεί είναι αν και τι είδους δικλείδες ασφαλείας διαθέτει το σύστημα ώστε να αναγνωρίζει μόνο τον κάτοχο της και να μην ανοίγει την πόρτα σε οποιονδήποτε άλλο κάνει την κίνηση-κλειδί.
tovima.gr
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: