ΣΙΝΕ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Άργος Ορεστικό: Η εμποροπανήγυρης "ΓΕΜΙΣΕ" ...οι τσέπες των μικροπωλητών "ΑΔΕΙΑΣΑΝ"

Σημαντικά μειωμένες σε σχέση με πέρυσι ήταν οι πωλήσεις στην εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού, που έκλεισε τις πύλες της την περασμένη Τρίτη. Όπως τονίζουν οι μικροπωλητές, οι εμπορικές κινήσεις δεν ήταν ανάλογες με την παρουσία του κόσμου, η οποία ήταν έντονη, όμως, σε ό,τι αφορά τα χρήματα που δαπανήθηκαν, αυτά δεν άγγιξαν τα επίπεδα των προηγούμενων ετών, καθώς οι καταναλωτές, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με τις περικοπές και τα "χαράτσια" που επιβάλλει η κυβέρνηση, ήταν εξαιρετικά φειδωλοί στις αγορές τους.
Οι τιμές, σε όλα σχεδόν τα είδη, παρέμειναν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα ή, ίσως, και ακόμη χαμηλότερα, ωστόσο, ούτε αυτό δελέασε τους επισκέπτες της εμπο-ροπανήγυρης, οι οποίοι περιορίστηκαν μόνο στα απαραίτητα.
"Ένας στους 100 επισκέπτες κρατούσε …σακούλα", δήλωσαν χαρακτηριστικά στη ΣΕΝΤΡΑ πολλοί από τους εκθέτες του πανηγυριού, ζητώντας με τη σειρά τους από το δήμο μείωση των τιμών σε ό,τι αφορά την ενοικίαση των πάγκων, θεωρώντας ότι με τα νέα δεδομένα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα ποσά που απαιτούνται (περίπου 700 ευρώ ανά πάγκο). "Το πανηγύρι του Άργους είναι από τα πιο ακριβά πανηγύρια και αυτό καθιστά και τη δική μας συμμετοχή απαγορευτική. Ευελπιστούμε του χρόνου να είναι πιο συνεργάσιμη η δημοτική Αρχή", επισήμαναν, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για τον τελικό ισολογισμό, που θεωρούν ότι ήταν αρνητικός.
Μειώθηκαν οι τιμές κατά 5%
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ορεστίδος, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, εξήγησε, ωστόσο, ότι ήδη η δημοτική Αρχή εξ αρχής προχώρησε σε μείωση της τάξεως του 5% σε ό,τι αφορά τις τιμές της ενοικίασης των χώρων του πανηγυριού, αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση, ενώ διαφώνησε με τους μικροπωλητές σε σχέση με τον τελικό οικονομικό απολογισμό, υποστηρίζοντας πως οι συμμετέχοντες, τελικά, βγήκαν κερδισμένοι.
"Πάντα, κάθε χρόνο, υπάρχει η ίδια γκρίνια, αλλά στο τέλος είναι όλοι ευχαριστημένοι, γιατί, ουσιαστικά, οι μικροπωλητές …ξεπουλάν όλα τα εμπορεύματά τους. Ο απολογισμός είναι θετικός και γι' αυτούς και για εμάς", δήλωσε στη ΣΕΝΤΡΑ ο κ. Κεπαπτσόγλου.
Φέτος στην εμποροπανήγυρη συμμετείχαν περίπου 500 εκθέτες καταλαμβάνοντας 1300 πάγκους.
Τα …παραλειπόμενα
Έντονη ήταν και η παρουσία της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης, που, όμως, δεν κατάφερε να αποφευχθούν πλήρως όλα τα κρούσματα που κάθε χρόνο καταγράφονται στο αστυνομικό δελτίο.
Έτσι, και φέτος, είχαμε 4 διαρρήξεις σε σπίτια στην περιοχή του Μαυροχωρίου με τους δράστες να αποκομίζουν μετρητά, χρυσαφικά και χρυσές λίρες, αξίας από 2.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ ανά σπίτι, ενώ δύο διαρρήξεις σημειώθηκαν και τις επόμενες του πανηγυριού ημέρες, μία στην Κορησό και μία στο Δισπηλιό. Ωστόσο, στο χώρο του πανηγυριού δε σημειώθηκαν προβλήματα, αφού οι 100, περίπου, αστυνομικοί που βρίσκονταν επί ποδός 24 ώρες το 24ωρο σε όλο το νομό προφανώς αποθάρρυναν τους επίδοξους …ταραξίες.
sentra
perifereianews
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: