ΣΙΝΕ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Champions League: Ολυμπιακός – Borussia Dortmund 3-1 (video)

Την πρώτη του φετινή νίκη στο Champions League πέτυχε ο Ολυμπιακός ο οποίος επικράτησε με το εμφατικό 3-1 της Borussia Dortmund στο «Γ. Καραϊσκάκης». Holebas (8΄), Djebbour (40΄) και Modesto (78΄) οι σκόρερ για την ομάδα του Valverde, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 ο Lewandowski στο 26΄.
Οι πρωταθλητές Γερμανίας ξεκίνησαν καλύτερα. Οι Perisic και Kagawa δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Costanzo, για να
έρθει στο 8΄ ο Holebas και να ανοίξει το σκορ μετά από σέντρα ακριβείας του Marcano. Η ομάδα του Klopp δεν πτοήθηκε και βγήκε στην επίθεση για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 15΄ ο Lewandowski έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Ακολούθησε μία κεφαλιά του Mirallas από το ύψος της μικρής περιοχής, η οποία ήταν απογοητευτική και κατέληξε άουτ, πριν η Dortmund ισοφαρίσει με σουτ του Lewandowski στο 26΄.
Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στους «ερυθρόλευκους», αλλά ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις με τον Costanzo να διατηρεί το 1-1 σε δύο περιπτώσεις, σταματώντας Kagawa και Perisic. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με μία προβολή του Mirallas που πέρασε ανεκμετάλλευτη. Ο Djebbour στο 40΄ ήταν πιο εύστοχος από το συμπαίκτη του και έκανε το 2-1. Μάλιστα, ο Αλγερινός στο 43΄ θα μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του, αλλά το γυριστό σουτ που έπιασε πέρασε λίγο άουτ.
Στο δεύτερο μέρος, οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν με στόχο να οχυρώσουν την άμυνά τους και να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, χωρίς να αμελήσουν, όμως, και τα επιθετικά τους καθήκοντα. Στο 49΄ ο Holebas αστόχησε για λίγα εκατοστά, ενώ στο 62΄ η κεφαλιά του Modesto κατέληξε στον Weindfeller. Στο 66΄ ήταν η σειρά της Dortmund να απειλήσει, με τον Blaszczykowski να στέλνει την μπάλα άουτ. Όλα τελείωσαν στο 78΄, όταν ο Modesto με κεφαλιά μετά από φάουλ του Ibagaza έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του Weindfeller, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Σκόρερ: 8΄ Holebas, 40΄ Djebbour, 78΄ Modesto / 26΄ Lewandowski
Συνθέσεις
Ολυμπιακός: Costanzo, Modesto, Mellberg, Παπαδόπουλος, Marcano, Makoun (73΄ Μανιάτης), Orbaiz, Ibagaza, Holebas, Mirallas (90΄ Φετφατζίδης), Djebbour (86΄ Pantelic)
Dortmund: Weindfeller, Piszczek, Schmelzer, Subotic, Hummels, Bender, Gundogan (56΄Leitner), Perisic, Gozte (82΄ Grosskreutz), Kagawa (67΄ Blaszczykowski), Lewandowski
Γκολ και highlights από το Ολυμπιακός – Borussia Dortmund 3-1 (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια: