ΣΙΝΕ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Eρχονται τα πρώτα χιόνια - Κακοκαιρία την Κυριακή και πτώση της θερμοκρασίας...

Μια νέα φθινοπωρινή κακοκαιρία με άρωμα χειμώνα όμως αυτή τη φορά μας περιμένει από τα Δυτικά και θα αρχίσει να μας επηρεάζει ουσιαστικά από αύριο Παρασκευή. Πιο αναλυτικά:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αρκετή λιακάδα στα δυτικά περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ακτογραμμή του Ιονίου, στα νησιά του Ιονίου και στις ακτές της δυτικής χώρας κυρίως μετά το μεσημέρι. Το βραδυ όμως αυτή η κακοκαιρία θα

κινηθεί νοτιότερα και θα επηρεάσει τη δυτική Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βροχές. Οι άνεμοι θα γυρίσουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και ενδεχομένως στο νοτιοδυτικό Αιγαίο και στη θάλασσα των Κυθήρων τα μποφόρ να φτάσουν ακόμη και τα 7. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση αλλά θα προλάβει να φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εώς 26 βαθμούς, στα κεντρικά 11 εώς 29 βαθμούς και στα νησιά 16 εώς 27 βαθμούς κελσίου.
ΣΑΒΒΑΤΟ
Αρχικά ο καιρός θα ειναι βροχερός στα δυτικά στη συνέχεια όμως περιμένουμε οι βροχές και οι καταιγίδες να επεκταθούν στη βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη και το βράδυ στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές φτάνοντας ακόμη και στις ανατολικές ακτές της ηπειρωτικής χώρας, δηλαδή στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ αλλά το βράδυ στα βόρεια και βορειοδυτικά, στην Κέρκυρα δηλαδή και στο βόρειο Ιόνιο θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν γύρω στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 βαθμούς κελσίου αλλά στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επιπεδα πλησιάζοντας ακόμη και τους 5 βαθμούς η ελάχιστη θερμοκρασία κυρίως στη Φλώρινα και στην Καστοριά.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Θα έχουμε κακοκαιρία εκτεταμένη σε ολη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι και ισχυρές κυρίως στη δυτική Ελλάδα και στο ανατολικό Αιγαίο ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια πελάγη και κυρίως στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο ενδεχομένως να φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ. Ενώ στις νοτιότερες περιοχές στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα έχουμε νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση πια, στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 0 εώς 16 βαθμούς, στα κεντρικά από 11 εώς 22 βαθμούς και στα νησιά από 16 εώς 26 βαθμούς.
Διαβάστε αναλυτικα για την εκτεταμένη κακοκαιρία της Κυριακής
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε βροχές και μπόρες ενδεχομένως κατά τόπους και ισχυρές, νοτιοδυτικούς ανέμους 5 με 6 μποφόρ και τον υδράργυρο από 13 εώς 24 βαθμούς.
ΔΕΥΤΕΡΑ
Οι βροχές και οι καταιγίδες θα προχωρούν όλο και ανατολικότερα και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου και θα συνεχιστούν μέχρι και τη νύχτα και κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι σταδιακά θα γυρίσουν σε βοριάδες 6 με 8 μποφόρ και ενδεχομένως στα πελάγη ακόμη και 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά ακόμη και κάτω από το 0, στις περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και τα ορεινά της Ηπείρου και σε όλη τη ραχοκοκαλιά της Πίνδου, ενώ στα κεντρικά δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς και στα νησιά τους 23 βαθμούς.
ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ:
- ΟΙ δυτικές περιοχές δηλαδή τα παράλια από Ηγουμενίτσα μέχρι Καλαμάτα
- Τα νησιά του Ιονίου
- Η Κρήτη
- Τα νησια του ανατολικού Αιγαίου
- Και τέλος τα Δωδεκάνησα, δείτε που θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα.
Μεγάλος βαθμός επικινδυνότητας υπάρχει από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που φτάσουν στα πελάγη τα 8 και ενδεχομένως τα 9 μποφόρ ενώ το άλλο σημαντικό θέμα είναι η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας που στη βόρεια Ελλάδα θα πέσει ακόμη και 15 βαθμούς φτάνοντας στο 0 και ακόμη και κάτω από το 0 σε κάποιες κλειστές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από την Τρίτη τονισε ο κύριος Αρνιακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: