ΣΙΝΕ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Συνεργάτης της Μέρκελ «στόλισε» βουλευτή που καταψήφισε το EFSF

Στενός συνεργάτης της Άνγκελα Μέρκελ, το δεξί χέρι της καγκελαρίου, Ρόναλντ Ποφάλα, εξύβρισε δημοσίως έναν από τους πιο αξιοσέβαστους βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), επειδή τόλμησε να καταψηφίσει τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). «Δεν αντέχω να βλέπω πια την ηλίθια φάτσα σου» φέρεται να φώναξε ο Ποφάλα στον βουλευτή Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ σε διάδρομο της Μπούντεσταγκ πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.
Εξαγριωμένη για το περιστατικό που φωτίζει τις εντάσεις στο
εσωτερικό του κυβερνώντος συνασπισμού, η Άνγκελα Μέρκελ επέκρινε έντονα τον προσωπάρχη της Ρόναλντ Ποφάλα. «Ράπισμα» για τη φραστική επίθεση δέχθηκε και από τους συγκυβερνώντες Φιλελεύθερους Δημοκράτες (FDP).
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild am Sonntag, που επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα, ο Ποφάλα στράφηκε στον ήπιο τόνων συντηρητικό βουλευτή Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ και του φώναξε: «Δεν αντέχω άλλο να βλέπω την ηλίθια φάτσα σου. Τους τρελαίνεις όλους με τις βλακείες σου».
Ο Μπόσμπαχ, που είναι και πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων, είπε στην εφημερίδα ότι «προσπαθεί να ξεχάσει» όσα έγιναν και ότι πρόκειται να συναντηθεί με τον Ποφάλα εντός του μηνός.
Την Πέμπτη ο βουλευτής είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι έχει ταραχτεί από τα «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» που δέχεται από το ίδιο του το κόμμα.
Ο Χορστ Ζεεχόφερ, ο ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), υπερασπίστηκε τον Μπόσμπαχ. «Είχε πάντα ισχυρά επιχειρήματα. Δεν είναι ταραχοποιός» είπε στην Bild. Αλλά και η Έρικα Στάινμπαχ, βουλευτής του CDU, χαρακτήρισε πλήγμα για τη δημοκρατία» τη συμπεριφορά του Ποφάλα.
Σύμφωνα με τις εφημερίδες, το «ξέσπασμα» του στενού συνεργάτη της Μέρκελ έγινε όταν ο Μπόσμπαχ προσπάθησε να εξηγήσει τις αντιρρήσεις του για τον EFSEF και να τονίσει ότι οι βουλευτές έχουν υποχρέωση να ψηφίζουν κατά συνείδηση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: