ΣΙΝΕ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Προκριματικά Euro 2012: Γεωργία – Ελλάδα 1-2 (video)

Τέλος καλό όλα καλά! Η Ελλάδα έπαιξε με τη φωτιά, έμεινε πίσω στο σκορ στο 19΄ με γκολ του Targamadze, αλλά ο Φωτάκης στο 79΄ και ο Χαριστέας στο 85΄ διαμόρφωσαν το τελικό 2-1 στον αγώνα με τη Γεωργία και η «γαλανόλευκη» πανηγυρίζει την πρόκρισή της στην τελική φάση του Euro 2012.
Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι Γεωργιανοί καθώς ο σκόρερ τους τραυματίστηκε στο 70΄ και οι αλλαγές είχαν ολοκληρωθεί.
Η Εθνική μας ξεκίνησε καλύτερα, με τους γηπεδούχους να
αμύνονται. Αυτοί, ωστόσο, προηγήθηκαν, όταν στο 19΄ ο Targamadze εκτέλεσε από μακριά το φάουλ, ο Τζόρβας και η ελληνική άμυνα αδράνησαν με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα. Στο 23΄ ένα σουτ του Kobiashvili κατέληξε μόλις άουτ και στη συνέχεια ακολούθησε ο επιθετικός μονόλογος των παικτών του Santos. Αρχικά ο Revishvili σταμάτησε τον Κατσουράνη και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκέκας έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια από το ύψος της μικρής περιοχής. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δύο πολύ καλά σουτ από Σπυρόπουλο και Βύντρα δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη με το 1-0 να παραμένει έως το 45΄.
Στο δεύτερο μέρος, η Ελλάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η Γεωργία έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ όταν στο 59΄ ο Τζόρβας έχασε την έξοδο σε εκτέλεση κόρνερ και ο Σπυρόπουλος έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Στο 70΄ η ομάδα του Ketsbaia έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Targamadze τραυματίστηκε και οι αλλαγές είχαν ολοκληρωθεί. Στο 78΄ ο Φωτάκης έριξε την προειδοποιητική βολή και ένα λεπτό αργότερα ο άσος του ΠΑΟΚ με κεραυνό έξω από την περιοχή έφερε το παιχνίδι στα ίσια, έχοντας και τη βοήθεια της τύχης, καθώς η μπάλα κόντραρε. Στο 85΄ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Χαριστέας με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και οι παίκτες του Santos ανυπομονούν πλέον να βρεθούν στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
Σκόρερ: 19΄ Targamadze / 79΄ Φωτάκης, 85΄ Χαριστέας
Συνθέσεις
Γεωργία: Revishvili, Grigalashvili (51΄ Iashvili), Kashia, Kaladze, Amisulashvili, Khizanishvili, Martsvaladze, Kankava (42΄ Lobzhanidze), Mchedlidze (65΄ Gurlui), Kobiashvili, Targamadze
Ελλάδα: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης (56΄ Φωτάκης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Χαριστέας, Σαλπιγγίδης (68΄ Αθανασιάδης), Γκέκας (90΄ Κονέ)
Γκολ και highlights από το Γεωργία – Ελλάδα 1-2 (video)
Σε λίγο και τo γκολ του Χαριστέα
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: