ΣΙΝΕ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Kι όμως Έλληνες υπάρχουν…(video) ο Χρήστος Χρηστίδης είναι ο ήρωας της διπλανής πόρτας..

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Στη σκιά των πολιτικών εξελίξεων και της κατοχής Τσολάκογλου που μας έβαλε η παρούσα Κυβέρνηση αλλά και οι πράξεις των προηγούμενων, η νεολαία ασφυκτιά.
Γράψαμε προχθές πως όνειρα πλέον δεν υπάρχουν και αυτό επειδή βιάστηκαν βάναυσα από τους «σωτήρες» που μας οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση.
Ωστόσο είναι κουραστικό στα κανάλια και στις εφημερίδες, αλλά και στα site’s και στα blog’s να αναπαράγεται η ίδια μιζέρια, δεν μπορεί κάτι καλό θα υπάρχει.
Έτσι θα διαφοροποιηθούμε από όλα αυτά σήμερα και σε αντίσταση όλων θα σας παρουσιάσουμε την Εορδαϊκή Δύναμη.
Θα αναρωτιέστε όλοι ποια είναι η Εορδαϊκή Δύναμη;

Θα μου δώσετε τρεις σειρές (ίσως και περισσότερες) και θα σας απαντήσω αμέσως. Καλοκαίρι του 2006, δούλευα στην traffic και η θεματολογία αν εξαιρέσεις την υπόθεση Άλεξ δεν είχε τίποτα άλλο. Σε ένα σερφ σε τοπικά Μέσα, έπεσα πάνω σε αυτό του Πτολεμαίου και είδα μια 14χρονη κοπέλα αθλήτρια του Tae kwon do που είχε κερδίσει το πρωτάθλημα Ελλάδος.



Δεν μου έκανε εντύπωση μόνο αυτό, αλλά διαβάζοντας το άρθρο, προπονητής ήταν ο πατέρας της. Κάτι μέσα μου με τσίγκλησε, βρήκα και την κοπέλα και τον προπονητή και τους έκανα αφιέρωμα. Ενώ η συνέντευξη είχε τελειώσει και λίγα δευτερόλεπτα πριν κλείσω το τηλέφωνο στον προπονητή και πατέρα Χρήστο Χρηστίδη, του είπα αυθόρμητα ανεβαίνω συχνά Καστοριά θα θέλατε να βρεθούμε; Και εκείνος μου απάντησε καταφατικά.
Πέρασε σχεδόν ένας μήνας και με το Χρήστο ανταμώσαμε στην Καστοριά, είχε έρθει με τη μεγάλη του την κόρη (που της είχα κάνει την συνέντευξη) την Τούλα. Μιλώντας διαπίστωσα πως αυτός ο άνθρωπος είχε κάνει απίστευτη δουλειά στην Πτολεμαϊδα σε ότι αφορά το αθλητικό κομμάτι. Κατάφερε και έκανε μόδα σε μια πόλη το Tae kwon do, την κόρη του την είχε κάνει πρωταθλήτρια Ελλάδος και στην συνέχεια (τριταθλήτρια κόσμου), ενώ το γυμναστήριο του είναι εργοστάσιο πρωταθλητών.
Με τον Χρήστο είμαστε φίλοι από το 06’ και μάλιστα πλέον οικογενειακοί.
Χθες το βράδυ, όταν γύρισα από την εφημερίδα και είχε περάσει με…συνοπτικές διαδικασίες το πολυνομοσχέδιο και με επίσης δημοκρατικές διαδικασίες διέγραψαν τη βουλευτή και πρώην υπουργού Λούκα Κατσέλη που τόλμησε να πει όχι στο 37 άρθρο που σηματοδοτεί εξόντωση। Ήμουν χάλια γιατί αυτό το πολυνομοσχέδιο μεταφράζεται ότι η Ελλάδα μπαίνει σε καθεστώς κατοχής.

Κι όμως ο Χρήστος χωρίς να το καταλάβει που μιλήσαμε λίγο στο fb μου έφτιαξε τη διάθεση. Ο λόγος; Ότι και η κόρη του η μικρή η Βάσω, θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tae kwon do στο Βελιγράδι.
Δεν είναι ότι διακρίνεται και το άλλο του παιδί, δεν είναι ότι τα παιδιά στην Πτολεμαϊδα τον έχουν σα δεύτερο πατέρα, δεν είναι ότι έκανε μόδα ένα άθλημα που τώρα εμείς από τις Ολυμπιακές επιτυχίες το ανα-γνωρίσαμε. Είναι γιατί στέκει ακόμη και πολεμά ενάντια σε όλες τις συνθήκες που επιβάλει ο Γιώργος, η τρόικα, οι τράπεζες. Ο Χρήστος Χρηστίδης λειτουργεί με γνώμονα τα όνειρα του και κάνει τα παιδιά μιας παραμεθόριας πόλης της Ελλάδας μας να παλεύουν με την καρδιά τους για τα δικά τους όνειρα. Όταν η Τούλα διακρίθηκε –παρότι που έπαιξε και τραυματισμένη- Τρίτη στον κόσμο, κανείς σε Αθηναϊκό Μέσο δεν το ανέφερε.
Δεν πουλάει σήμερα η ψυχή…Δεν πουλάνε τα όνειρα…Πουλάνε οι ξεβράκωτες και οι γκέι που έχουν κατακλίσει τις τηλεοράσεις μας και έχουν αποχαυνώσει τις ζωές μας. Και εμείς δουλικά τα δεχόμαστε όλα. Η απάντηση κόντρα στις πολιτικές των τραπεζών, της τρόικας, της Κυβέρνησης, της ΕΕ είναι οι ψυχές και τα όνειρα των απλών ανθρώπων και μαχητών ακόμη και αν απέχουν 600 χλμ μακριά από το Μαξίμου. Καλημέρα κιόλας στου Μαξίμου και στη Βουλή σας στέλνω το κείμενο στα mail σας… Γιατί ότι και να κάνετε η ψυχή του Έλληνα δεν μπορείτε να τη χαρακώσετε.




Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: